Nieuws

WEET WAT MEN EET

Inmiddels is het bijna zover, van onverpakte producten moet bij het verstrekken van voedsel de allergenen informatie beschikbaar zijn voor de consument. In deze nieuwsbrief

Lees Meer »

BELEIDSNOTITIES VOOR INSTELLINGEN

In de nieuwe Hygiënecode voor de voedingsverzorging zorginstellingen en Defensie 2014 staat dat een instelling een beleidsnotitie moeten hebben opgesteld waarin de directie het naleven

Lees Meer »

ALERGENENWETGEVING

Vanaf 13 december 2014 gaat de nieuwe Warenwetregeling allergeneninformatie niet-voorverpakte levensmiddelen van start. Bedrijven zoals restaurants, slagers, bakkers, zorginstellingen, cateraars en ieder die onverpakte voedingsmiddelen

Lees Meer »

HET GEVAAR VAN ONGEDIERTE

Voedselveiligheid en ongediertepreventie zijn belangrijke begrippen voor alle bedrijven en instellingen waar met voedsel wordt gewerkt. Plaagdieren, zoals muizen en ratten, mogen niet aanwezig zijn

Lees Meer »

5x VEILIG BBQ-EN

De zomer is in aantocht en dan is het heerlijk om met het lekkere weer met de cliënten naar buiten te gaan en de barbecue

Lees Meer »

UITBREIDING INTRANET

Of u nu deelneemt aan het zelfcontrolesysteem of juist gaat voor certificering, uw voedselveiligheid binnen uw bedrijf op orde houden is een continue (verbeter) proces.

Lees Meer »

25 JAAR HOUWERS GROEP

30 maart 1989 – 30 maart 2014 25 jaar Houwers Groep, waar blijft de tijd. Begonnen als Houwers & Holtackers en natuurlijk bijna 25 jaar

Lees Meer »

AFVINKLIJST OF MANAGEMENTTOOL

Geliefd en gehaat is hij, de schoonmaaklijst, dagelijks hetzelfde ritueel van afvinken en weer opbergen. Toch kan deze schijnbaar zinloze lijst u meer inzicht verschaffen.

Lees Meer »

HYGIËNECODE WOONVORMEN

Voor kleinschalig wonen in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en geestelijke gezondheidszorg bestaat de Hygiënecode voor de voedingsverzorging in woonvormen. Deze Hygiënecode is gebaseerd op goede hygiënische

Lees Meer »

PRODUCTVREEMDE DELEN

De recente gebeurtenissen met stukjes plastic en ijzerdraad in producten wijzen er opnieuw op dat dit een belangrijk maar vaak over het hoofd gezien risico

Lees Meer »

IJS VAK-BEURS 2014

Op maandag 3 februari was de IJsVak-Beurs te Haaften. De Houwers Groep was hier uiteraard aanwezig en wij hebben ontzettend genoten van het enthousiasme en

Lees Meer »

HOUDSBAARHEIDSDATUM

Een houdbaarheidsdatum kan volgens de Warenwet op twee manieren worden aangegeven: ‘Ten minste houdbaar tot’ (THT) geeft de datum aan tot en met wanneer de

Lees Meer »

HYGIËNE EN VOEDSELINFECTIES

Voedselveiligheid OOK binnen het Kleinschalig Wonen van belang!!! Microbiologische verontreinigingen van voedsel is een veel voorkomende oorzaak waarom mensen ziek worden van het eten. Dit

Lees Meer »

VERBETEREN OF VERBETEREN

Geen tijd, vergeten, is dat niet gebeurd dan??? Onze inspecteurs stellen nog te vaak vast dat verbeteracties niet worden ingevoerd op het intranet. De opvolging

Lees Meer »