De kou is (bijna) uit het land

Na 5 of 6 lange maanden wachten voor zowel de fijnproevers en de ijsbereiders barst het seizoen weer los. De fijnproevers hebben de gemakkelijkste taak, zoveel mogelijk ijs eten en er heerlijk van genieten. Voor de ijsbereiders is er werk aan de winkel, die hebben al die tijd zitten broeden op nieuwe smaken en creaties die zij nu eindelijk kunnen gaan maken. Naast dat er eerst grondig schoongemaakt word in de ijskeuken zijn er wellicht een aantal zaken waar u als ijsbereider niet direct bij stil staat.

Hebben alle grondstoffen nog voldoende houdbaarheid?
Zijn alle thermometers en voelers van apparatuur gekalibreerd of moet dit weer gebeuren?
Heb ik voldoende registratielijsten voor het gehele seizoen?
Voldoen alle leveranciers nog aan mijn verwachtingen, werken zij nog volgens de HACCP eisen en hoe kunnen zij dit bewijzen (HACCP certificaat/ bedrijfsbezoek)?
Is er in het proces van de leveranciers iets gewijzigd, een verbouwing, aangepaste receptuur etc. waar ik van op de hoogte moet zijn?
Heb ik zelf iets nieuws bedacht waar mogelijk een aanvullende werkbeschrijving voor gemaakt moet worden bv. levering aan derden?
Heb ik bij nieuwe recepturen voldoende aan de mogelijk allergene stoffen gedacht?
Bij een nieuw seizoen komt ook vaak nieuw personeel. Heb ik voldoende tijd en kennis bij ervaren krachten in huis om deze mensen goed te instrueren of heb ik daarbij hulp nodig?

Allemaal kleine dingen die meestal wel in orde zijn maar toch goed zijn om even na te lopen. Wat het ook is, komt u er niet uit of weet u het niet zeker, schroom niet! De Houwers Groep heeft alle kennis en tools in huis om u het komende seizoen weer op weg te helpen.