ijs

Bent u ijs meester?

IJs bereiden is een prachtig vak. Al 30 jaar zijn wij actief in de ijsbranche. Als geen ander volgen wij de ontwikkelingen op de voet. Zo onderhouden wij nauw contact met het IJscentrum. Ook is ons team aanwezig op ijsgerelateerde vakbeurzen, zoals Bakkersvak. Wij zijn onder de indruk van de creativiteit en het vakmanschap in de branche. Voortdurend worden nieuwe smaken ontwikkeld. Er wordt geëxperimenteerd met nieuwe toevoegingen, met biologische grondstoffen, met verrassende vormen en nieuwe technieken.

Met voedselveiligheid neem je geen risico

IJs is een kwetsbaar product. Wij kennen de hoge eisen voor smaak, presentatie en houdbaarheid. We weten als geen ander waarop gelet moet worden voor het garanderen van de voedselveiligheid. En dat niet alleen. We kunnen het u ook uitleggen. Uw personeel opleiden en ondersteunen. Samen met u zoeken we naar veilige productieprocessen, want zoals u weet zitten hier de gevaren in de branche.

Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding

Zorg er te allen tijde voor dat u beschikt over een actuele handleiding voor HACCP werken. De Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding is per 1 maart 2020 vernieuwd. Houwers heeft bijgedragen aan de invulling van deze praktische handleiding voor voedselveilig werken. Het document is te downloaden vanaf de website van codehouder Vereniging Ambachtelijk IJscentrum. Ook vindt u hier een aantal handige (gratis) downloads zoals checklists en een voorbeeld schoonmaakplan.

Houwers helpt

Voedselveilig werken en kosten besparen. De vinger op de zwakke plek leggen is voor ons gemakkelijk. Zorgen voor een verbeterslag die niet zelden kosten bespaart, is ons vakmanschap. Als onafhankelijk en geaccrediteerd inspectiebedrijf kunnen we samen met u werken naar een groen licht voor uw bedrijf.