zorg

Zorg

Hoe is de voedselveiligheid binnen uw zorginstelling? Zorginstellingen hebben te maken met complexe regels die continu onderhevig zijn aan veranderingen. Hoe waarborgt u de voedselveiligheid? Houwers is met ruim 25 jaar zeer ervaren binnen het zorgsegment. Onze professionals helpen u graag met het opzetten van een praktisch en functioneel HACCP-systeem die begrijpelijk is voor iedereen.

Wat kunt u van ons verwachten?

Onze inspecties worden verzorgd op basis van de Hygiënecode voor de voedingsverzorging en Defensie of op basis van de Hygiënecode voor de voedingsverzorging in woonvormen. Onze deskundige inspecteurs beoordelen de basisvoorwaarden en de processtappen aan de hand van vier onderdelen:

Aanwezige kennis

Toepassing in de praktijk

Beheersing/controle

Actie bij afwijking

Een ander onderdeel van de inspectie is het interviewen van uw medewerkers over het werk dat zij op dat moment uitvoeren. Uw medewerkers worden altijd met respect benaderd. Wanneer uit de inspectie blijkt dat uw organisatie de processen goed beheerst, zullen we ter verificatie enkele zelfbereide producten microbiologisch testen.

Samen naar een groene beoordeling

Het doel van een inspectie is het geven van een score die wordt uitgedrukt in het totaal aantal behaalde punten. Vervolgens worden de behaalde punten vertaalt naar een kleur. Deze kleur is gebaseerd op een stoplicht. Samen met u gaan wij voor groen!

Op basis van de inspectie wordt er een verbeterplan opgesteld die u zelf gemakkelijk kunt bekijken via het internet. Hier kunt u ook reageren op het verbeterplan. Het inzichtelijk maken van het verbeterplan is een onderdeel van het zelfcontrolesysteem. Hierdoor kunnen we continu verbeteren om zo de kwaliteit te waarborgen.

Wilt u naast inspectie een hygiëneonderzoek laten uitvoeren?

Naast inspecties verzorgt Houwers ook hygiëneonderzoeken: onze inspecteurs doen een korte check door enkele microbiologische monsternames. We controleren de schoonmaak en temperatuur van uw vriezers en of koelingen. Met een ATP-meting kan eenvoudig en snel worden aangetoond of het schoonmaakproces goed verloopt. Aangezien de uitslag meteen bekend is, kunt u bij een afwijking snel schakelen.