Onze relaties aan het woord

Hygiëne top of mind bij Boni Supermarkten

Boni Supermarkten schakelde Houwers in om het HACCP-beleid eens goed onder de loep te nemen. Met succes: 100 procent score op de filialen. Het updaten van de checklisten en het aanstellen van een HACCP-verantwoordelijke per filiaal en een breed draagvlak creëren dragen bij aan dit succes. Ralph van Eijk: “Zonder gemotiveerde medewerkers ben je nergens.”

Top Bakkers kiest voor e-learning van Houwers 

Als je met een 8 geen genoegen neemt, dan zorg je ervoor dat je een 9 haalt. Dat is de insteek van Top Bakkers, het netwerk van ruim 60 lokale warme bakkers dat dagelijks verse producten levert aan de horeca, supermarkt en foodservice. Om de kwaliteit hoog te houden, biedt Top Bakkers haar leden de e-learningmodule Voedselveiligheid Brood- en Banketbakkerij van Houwers aan. Vraaggestuurd opleiden is populair én het werkt, weet directeur Wim Doedens.

Medewerkers Chassé Theater trots op hun HACCP-certificaat

Bij het Chassé Theater in Breda volgt iedereen die met horeca in aanraking komt de e-learningmodule HACCP van Houwers. Van vrijwilliger tot fulltimer. Bovendien volgen de werknemers die rechtstreeks met de bereiding van eten te maken hebben ook nog eens de module Allergenen. Voor Nikky Wittkampf, Coördinator Horeca bij het theater, biedt deze manier van leren een goede afwisseling met klassikaal leren.

HACCP-registratie makkelijk en overzichtelijk met CleanUpp

CleanUpp is de nieuwste app waarmee bedrijven hun HACCP-registratie heel eenvoudig kunnen bijhouden. Het systeem werkt efficiënt en maakt papieren lijsten overbodig. De app stuurt medewerkers pro-actief aan en stelt automatisch wekelijks een voedselveiligheidsrapportage samen. Houwers heeft een partnerschap met ontwikkelaar Clean IT Solutions. De koppeling met het intranet van Houwers maakt het mogelijk om inspectierapporten te synchroniseren met de app.  Verbeterpunten kunnen zo meteen worden behandeld!

Kolijn Bakkerij Advies stoomt bakkers klaar voor inspectie

Geoffrey Kolijn en Houwers werken nog niet zo lang samen, maar het verbond werpt nu al zijn vruchten af. Met Kolijn Bakkerij Advies bereidt de ervaren adviseur bakkerijen voor op een hygiëne-inspectie door Houwers. Met gegarandeerd én goedkoper een HACCP-certificering als gevolg.

Checkpunt Voedselveiligheid

Houwers is door de NVWA geaccepteerd voor het Checkpunt Voedselveiligheid-programma. Voorheen heette dit ‘POC-systematiek’. U wordt aangemeld als locatie binnen het Checkpunt Voedselveiligheid-programma wanneer u voldoet aan de voorwaarden voor het invoeren van een zelfcontrole. Dat betekent: verminderd toezicht door NVWA. Lees hier alles over het in juni 2022 ingevoerde Checkpunt Voedselveiligheid-programma.

Engelstalige hygiënecode voor ondernemers in Nepal

Gert Bruns en Houwers kennen een lange geschiedenis samen. Zo lang Bruns zich kan heugen, neemt hij al diensten af bij het inspectiebureau. Toch al minstens 25 jaar. Wat begon met café-restaurant Astoria in het Groningse Haren, breidde uit met nog twee horecagelegenheden. Houwers blijft verbonden aan de bedrijven van deze Harense ondernemer, maar adviseert Bruns ook graag wanneer hij als vrijwilliger in het Verre Oosten ondernemers helpt bij hun bedrijfsontwikkeling.

Relaties van Houwers