Inspecties
Wilt u een inspectie aanvragen en een groene beoordeling krijgen of behouden? De wettelijke verplichtingen en regels rondom voedselveiligheid zijn ingewikkeld. Veranderingen in het nieuwe interventiebeleid zorgen voor een adequate HACCP-aanpak. Wij adviseren, begeleiden en ondersteunen uw organisatie bij het verkrijgen van een groene beoordeling. Met Houwers weet u waar u aan toe bent!
Wat u van ons kunt verwachten
Bij Houwers kunt u heldere communicatielijnen en duidelijkheid verwachten. Het inspectieproces bestaat uit de volgende stappen:
Inleiding van inspectie
Bij aankomst bij de locatie meldt de inspecteur zich bij de locatie verantwoordelijke. De inspecteur geeft hier aan wat voor een inspectie wordt uitgevoerd en of microbiologisch onderzoek hier deel van uitmaakt.
Inspectie op locatie
Onze deskundige inspecteurs toetsen uw organisatie op locatie op basis van de voor uw branche geldende hygiënecode. Tijdens de inspectie worden uw processen beoordeeld op basis van waarnemingen en metingen. Onze inspecteurs voeren onder andere een microbiologisch onderzoek, temperatuur- en hygiënemetingen uit.
Bespreken van resultaten van de inspectie
Na de inspectie worden de resultaten met u besproken. De inspecteur geeft aan de hand van de ruwe data de verbeterpunten aan. Daarna wordt er een rapportage opgesteld. Deze is gemakkelijk te bekijken wanneer u op onze website inlogt. Hierdoor heeft u alle informatie gemakkelijk digitaal tot uw beschikking. U kunt exact zien wat de sterke- en verbeterpunten van uw organisatie zijn. Onze experts ondersteunen en adviseren u om de verbeterpunten te transformeren in sterke punten. Gezamenlijk naar een groene beoordeling!
Overige inspecties
Naast voedselveiligheid inspecties zijn wij ook gespecialiseerd in ander soort inspecties. Uitbreiding van het basispakket is mogelijk met de volgende inspecties:
- Gezonde Voeding
- Arbo & Milieu
- Veiligheid
- Audit Beter Leven
- Drank & Horeca Wet
- COVID-19
Onze inspecteurs doen verslag
Weten hoe een inspectie er aan toe gaat? Onze inspecteurs brengen regelmatig verslag uit. Ze bezoeken supermarkten, bakkerijen, zorginstellingen, cateraars, ijssalons en andere versspecialisten.
5 dingen die gebeuren als je de HACCP-registratie digitaliseert
Als je met voedsel werkt, ben je als het goed is bekend met HACCP. Je weet dan ook hoe belangrijk het is om je kritische
Houwers geeft antwoord: waarom is voedselveiligheid extra belangrijk voor YOPI?
Consumenten moeten ervan uit kunnen gaan dat het voedsel van jouw bedrijf veilig is. Met andere woorden: dat ze er niet ziek van worden. De term YOPI is daarbij van groot belang, maar waar staat dat voor? Houwers geeft antwoord.
Startende bakkers en voedselveiligheid: 4 dingen om te onthouden
Het aantal bakkers in Nederland is in de laatste tien jaar toegenomen. Net zoals alle bedrijven die met voedsel werken, moeten ook bakkers de voedselveiligheid op orde hebben. Maar hoe doe je dat als beginnende ondernemer? Hier volgen vier dingen om te onthouden.