Nieuws

Allergenen selderij

Houwers geeft antwoord: wat zijn allergenen?  

Zorginstellingen, cateraars, horecazaken, ijssalons, bakkerijen, slagers, supermarkten; iedereen die zich met voeding bezighoudt, moet zich houden aan de regels omtrent allergenen. Maar wat zijn allergenen eigenlijk? Houwers zoomt in en geeft antwoord. 

Lees Meer »
inspecties

Zelfcontrole: wat is dat en wat is het voordeel?

Restaurant, supermarkt, zorginstelling, ijszaak, bakker, slager; een bedrijf dat zich met voedsel bezighoudt, kan een bezoek verwachten van de NVWA. Ondernemers kunnen ook een zelfcontrolesysteem invoeren. Wat houdt dat in en waarom is dat voordelig?  

Lees Meer »

Audrey Biermans van Vitam wint Voedselveiligheid Bokaal

Ze heeft alle processen rondom voedselveiligheid uitstekend uitgevoerd tijdens het NK de Lekkerste op de Horecava. Daarom heeft Audrey Biermans van Vitam de Voedselveiligheid Bokaal 2024 van Houwers gewonnen. Ze werd op haar werk verrast door de inspecteur van Houwers, die de bokaal kwam uitreiken.

Lees Meer »

Een lekker softijsje uit een schone machine? Zo doe je dat

Vierkante beker, reuzebeker, oubliehoorn, nootjes, chocolade of natuurlijk spikkels; ook dit seizoen gaan er weer miljoenen softijsjes over de toonbank in ijssalons, cafetaria’s en pretparken. Waar de softijsmachines ook staan; ze moeten voldoen aan de regels omtrent voedselveiligheid.

Lees Meer »