Nieuws

Hitte op komst!

Yes, de zon komt deze week weer om de hoek kijken. Dat betekent naast parasols op, goed insmeren en de barbecue aan, óók dat je

Lees Meer »

Open training auditoren

Voedselveiligheid verdient doorlopend aandacht bij het onderhouden van de basisvoorwaarden en bij de uitvoering van de processtappen door medewerkers. Om iedereen “bij de les” te

Lees Meer »

Handhygiëne

Er is ontzettend veel informatie te vinden over hygiëne en voedselveiligheid. Tegenwoordig wordt ook vaak de link met het coronavirus gelegd. In de vele nieuwsbrieven

Lees Meer »

Q&A met…Pieter Heuvelmans

Komende vrijdag maken jullie kennis met onze inspecteur Pieter Heuvelmans. Hij vertelt je in de wekelijkse (voorlopig de laatste!) Q&A alles over bewaartermijnen. Denk daarbij

Lees Meer »

Ready to eat of niet?

Als voedselveiligheidsprofessional komen we soms in situaties waarin we duidelijke voedselveiligheidsproblemen zien. Maar ook waarbij dat minder het geval is. De omstandigheden maken het dan

Lees Meer »

Save the date!

Het was nog even afwachten hoe de ontwikkelingen in ons land zouden zijn. Vorige week kwam het verlossende woord, evenementen ‘binnen’ tot 100 personen kunnen

Lees Meer »

IJsprotocol vanaf 1 juli

De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum heeft het coronaprotocol voor ijssalons herzien, Houwers Groep heeft haar expertise hierbij verleend. Zaken geschrapt De versoepeling van de maatregelen komen

Lees Meer »

Update NVWA: openbaarmaking

De NVWA gaat per 1 september op basis van de Gezondheidswet inspectieresultaten van de horecalocaties binnen heel Nederland openbaar maken. Ook formulebedrijven worden openbaar gemaakt

Lees Meer »

Veilig omgaan met eten

Ondernemers en burgers proberen voedselverspilling tegen te gaan, nu de overheid maatregelen heeft ingesteld vanwege het coronavirus. Zij delen bijvoorbeeld maaltijden met buren, naasten of

Lees Meer »

COVID-inspecties

Samenwerking Mérieux NutriSciences met de Houwers Groep voor COVID-inspecties Mérieux NutriSciences en inspectiebedrijf Houwers Groep slaan de handen ineen. Houwers Groep gaat met een speciale

Lees Meer »

Samen terug naar normaal

Deze periode biedt veel uitdagingen. Voor ondernemers, maar ook voor consumenten. Langzaamaan worden er versoepelingen aangekondigd. Een trend die alleen doorzet wanneer iedereen in Nederland

Lees Meer »

Gespot in ‘t veld!

We merken grote behoefte aan bevestiging van hygiënisch en voedselveilig handelen, nu bedrijven coronamaatregelen hebben genomen. In elke sector pakken we de inspecties weer op.

Lees Meer »

Inspecties in coronatijd

https://www.houwersgroep.nl/wp-content/uploads/2020/03/houwersgroep-coronaheader.jpg Wij nemen gepaste maatregelen, net als u Door heel Nederland worden maatregelen getroffen om het nieuwe Coronavirus COVID-19 zoveel mogelijk in te dammen. Houwers

Lees Meer »

Uit verscherpt toezicht, en nu?

De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) houdt toezicht op de voedselveilige productie van eet- en drinkwaren bij bedrijven die voedsel direct aan consumenten leveren. Als

Lees Meer »

Handen wassen

De meeste mensen wassen gemiddeld 7 seconden hun handen. Om goed je handen te wassen heb je echter 30 seconden nodig! Goede hygiëne en de

Lees Meer »

E-learning Zorg Afdelingen

Hoe krijg ik al mijn medewerkers op de afdelingen HACCP-getraind? Wisselende diensten, meerdere locaties, wisselend personeel, vrijwilligers etc., deze factoren spelen allemaal mee. Wij hebben

Lees Meer »

Bakkersvak

Dé vakbeurs voor de bakkerij vindt plaats op 1, 2 en 3 maart in de Evenementenhal in Gorinchem. Houwers Groep is er aanwezig met een

Lees Meer »

IJsVak

Gelijktijdig met Bakkersvak is de IJsVak. Deze vakbeurs voor de ambachtelijke ijsbereider vormt het toneel voor de IJsVak-wedstrijden om De Gouden IJsspatel en De Gouden

Lees Meer »

Terugblik Horecava

Van 13 t/m 16 januari stond Houwers Groep op de Horecava beurs. Met ons ‘petit’ pofferkraampje bevonden wij ons naast het podium van de Lekkerste

Lees Meer »