Nieuws
Slagerij Beerens: bij groen licht naar binnen
Ook in coronatijd gaan inspecties door. Onze inspecteurs doen wekelijks verslag. Deze keer: Slagerij Beerens.
Op inspectie bij Medisch Spectrum Twente: à la minute maaltijden
Onze inspecteurs Silvio Roest en Pieter Heuvelmans bezochten topklinisch ziekenhuis Medisch Spectrum Twente.
Houwers Groep onderzoekt ervaringen coronaperiode
De inspecteurs starten in augustus een onderzoek naar de ervaringen van Houwers Groep-klanten in coronatijd. Doel: optimaliseren van onze service.
Op inspectie bij Frietboutique: nachtwerk door aanhoudende hitte
Onze inspecteur Jacco Calf bezocht de productielocatie van Frietboutique in Diemen. Door de aanhoudende hitte werken ze in nachtshifts.
Hitte op komst!
Yes, de zon komt deze week weer om de hoek kijken. Dat betekent naast parasols op, goed insmeren en de barbecue aan, óók dat je
Slowcookers en voedselveiligheid
Slowcooking is in! Langzaam garen van producten heeft zo zijn voordelen. Een slowcooker is in de meeste gevallen een wat kleiner apparaat dus er is
Open training auditoren
Voedselveiligheid verdient doorlopend aandacht bij het onderhouden van de basisvoorwaarden en bij de uitvoering van de processtappen door medewerkers. Om iedereen “bij de les” te
Handhygiëne
Er is ontzettend veel informatie te vinden over hygiëne en voedselveiligheid. Tegenwoordig wordt ook vaak de link met het coronavirus gelegd. In de vele nieuwsbrieven
Scheiwijk Eemnes ziet inspectie als ‘training on the job’
Onze inspecteur Marius Rutting bezocht deze zomer Scheiwijk Eemnes, een tankstation met ‘eerlijk heerlijk eten’. Vijf vragen naar aanleiding van zijn inspectie.
Inspectie Hemels IJs: alles volgens de regels
Onze inspecteur Jacco Calf bracht in juli een bezoek aan Hemels IJs in Wormerveer.
Q&A met…Pieter Heuvelmans
Komende vrijdag maken jullie kennis met onze inspecteur Pieter Heuvelmans. Hij vertelt je in de wekelijkse (voorlopig de laatste!) Q&A alles over bewaartermijnen. Denk daarbij
Ready to eat of niet?
Als voedselveiligheidsprofessional komen we soms in situaties waarin we duidelijke voedselveiligheidsproblemen zien. Maar ook waarbij dat minder het geval is. De omstandigheden maken het dan
Save the date!
Het was nog even afwachten hoe de ontwikkelingen in ons land zouden zijn. Vorige week kwam het verlossende woord, evenementen ‘binnen’ tot 100 personen kunnen
IJsprotocol vanaf 1 juli
De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum heeft het coronaprotocol voor ijssalons herzien, Houwers Groep heeft haar expertise hierbij verleend. Zaken geschrapt De versoepeling van de maatregelen komen
Update NVWA: openbaarmaking
De NVWA gaat per 1 september op basis van de Gezondheidswet inspectieresultaten van de horecalocaties binnen heel Nederland openbaar maken. Ook formulebedrijven worden openbaar gemaakt
Cafetaria Oostvoorne – 5 vragen aan inspecteur Jeroen Plugge
Ook in coronatijd gaan inspecties door. Onze inspecteurs doen wekelijks verslag. Deze keer: Cafetaria Oostvoorne.
Q&A: Alles over voedselveiligheid tijdens een hittegolf
Hoe houd je je omgeving voedselveilig in een hittegolf? Onze inspecteurs beantwoorden tijdens de wekelijkse Q&A al je vragen over hygiëne en voedselveiligheid.
Op inspectie bij Albron-locatie Delicia Tilburg – 5 vragen aan onze inspecteur
De inspecteurs van Houwers Groep doen verslag van hun bezoeken aan diverse soorten bedrijven. Deze editie: 5 vragen aan inspecteur Pieter Heuvelmans. Hij verzorgde een inspectie in Tilburg waar cateraar Albron actief is.
Meld je aan voor de wekelijkse Q&A met onze inspecteur!
Voedselvergiftiging en infecties liggen op de loer bij een barbecue. Onze inspecteurs beantwoorden tijdens de wekelijkse Q&A al je vragen over hygiëne en voedselveiligheid.
COVID-19, wat er allemaal op de achtergrond gebeurde…
Als inspectiebureau zijn wij voortdurend onderweg om ondernemers op locatie te ondersteunen op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne. Op maandag 16 maart zag onze
10 tips om veilig weer aan de slag te kunnen
Het lijkt een open deur, de horeca en cateringbedrijven staan wereldwijd voor de grootste uitdaging ooit. Langzaam hebben steeds meer locaties de deuren geopend, maar
Update NVWA aangemelde bedrijven, POC werkwijze
De verruiming van de maatregelen maakt dat diverse onderdelen in de voedselbereiding en -verkoop weer opgestart zijn en ook het toezicht weer opgepakt is. Sinds
Op inspectie bij Slagerij van Melik – 5 vragen aan onze inspecteur
‘Voedselveiligheid zit in het dna van de medewerkers’ De inspecteurs van Houwers Groep doen verslag van hun bezoeken aan diverse soorten bedrijven. Ondernemers delen hun
Live Q&A met onze inspecteurs Pieter en Jacco
In 2020 zijn we gestart met onze live chats op Facebook. Heb je vragen over voedselveiligheid en hygiëne in deze tijd? Hoe zorg je er
Houwers Groep voert geslaagde pilot COVID-check uit
Na een geslaagde pilot is de COVID-check nu officieel de nieuwe dienst van Houwers Groep. De speciaal hiervoor aangestelde COVID-inspecteur Jeroen Plugge voerde de generale
Veilig omgaan met eten
Ondernemers en burgers proberen voedselverspilling tegen te gaan, nu de overheid maatregelen heeft ingesteld vanwege het coronavirus. Zij delen bijvoorbeeld maaltijden met buren, naasten of
In 7 stappen naar een realistisch handhygiëneplan
Als uw handwasstations niet ideaal zijn, is het verstandig om aan de slag te gaan met een continu verbeteringsprogramma. Hoewel het prettig is om de
Op inspectie bij Kippie Leiderdorp – 5 vragen aan onze inspecteur
‘Bewaar de rust in je winkel’ De inspecteurs van Houwers Groep doen verslag van hun bezoeken aan diverse soorten bedrijven. Ondernemers delen hun tips &
COVID-inspecties
Samenwerking Mérieux NutriSciences met de Houwers Groep voor COVID-inspecties Mérieux NutriSciences en inspectiebedrijf Houwers Groep slaan de handen ineen. Houwers Groep gaat met een speciale
Op inspectie bij Voedselbank Zwijndrecht – 5 vragen aan onze inspecteur
‘Dankzij inzet vrijwilligers uitgifte pakketten mogelijk’ De inspecteurs van Houwers Groep doen verslag van hun bezoeken aan diverse soorten bedrijven. Ondernemers delen hun tips &
Samen terug naar normaal
Deze periode biedt veel uitdagingen. Voor ondernemers, maar ook voor consumenten. Langzaamaan worden er versoepelingen aangekondigd. Een trend die alleen doorzet wanneer iedereen in Nederland
Geldigheid van uw certificaat
Nood breekt wet in deze tijd van crisis. Volksgezondheid stond en staat voorop in deze zeer uitzonderlijke situatie. We volgen nauwgezet de richtlijnen van de
Standpunt NVWA aangemelde bedrijven, POC werkwijze
Meerdere POC’s (Privaat Orgaan Contolesysteem), waaronder Houwers Groep, hebben gevraagd aan de NVWA om een standpunt in te nemen omtrent de impact van het Coronavirus
Gespot in ‘t veld!
We merken grote behoefte aan bevestiging van hygiënisch en voedselveilig handelen, nu bedrijven coronamaatregelen hebben genomen. In elke sector pakken we de inspecties weer op.
Poll: Webinar Houwers Groep
Heb jij behoefte aan meer handvatten in deze tijd hoe om te gaan met hygiëne en voedselveiligheid? Wil jij COVID-proof aan de slag? Of even
Inspectie bij Bakker Bart – 5 vragen aan onze inspecteur
‘Wat je uitstraalt krijg je terug’ Gedurende deze coronaperiode doen de inspecteurs van Houwers Groep verslag van hun bezoeken aan diverse soorten bedrijven. Ondernemers delen
Inspectie bij een supermarkt – 5 vragen aan inspecteur Jan-Willem van der Velden
‘Brede gangpaden zijn een luxe in coronatijd’ Gedurende deze coronaperiode doen de inspecteurs van Houwers Groep verslag van hun bezoeken aan diverse soorten bedrijven. Ondernemers
Op inspectie bij een ijssalon: 5 vragen aan inspecteur Jacco Calf
Gedurende deze coronaperiode doen onze inspecteurs verslag van hun bezoeken aan diverse soorten bedrijven. Deze eerste editie IJs van Oost in Amsterdam.
Inspecties in coronatijd
https://www.houwersgroep.nl/wp-content/uploads/2020/03/houwersgroep-coronaheader.jpg Wij nemen gepaste maatregelen, net als u Door heel Nederland worden maatregelen getroffen om het nieuwe Coronavirus COVID-19 zoveel mogelijk in te dammen. Houwers
Houwers Groep reikt HACCP-certificaat uit aan Bakker Ron
Geldermalsen, 9 maart 2020 Bakker Ron uit Deurne nam afgelopen week tijdens Bakkersvak in Gorinchem het HACCP-certificaat in ontvangst van Houwers Groep. Het inspectiebedrijf beoordeelde
Uit verscherpt toezicht, en nu?
De Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) houdt toezicht op de voedselveilige productie van eet- en drinkwaren bij bedrijven die voedsel direct aan consumenten leveren. Als
Handen wassen
De meeste mensen wassen gemiddeld 7 seconden hun handen. Om goed je handen te wassen heb je echter 30 seconden nodig! Goede hygiëne en de
E-learning Zorg Afdelingen
Hoe krijg ik al mijn medewerkers op de afdelingen HACCP-getraind? Wisselende diensten, meerdere locaties, wisselend personeel, vrijwilligers etc., deze factoren spelen allemaal mee. Wij hebben
Strandtenthouders opgelet!
De maand maart staat weer voor de deur. Het moment waarop het opbouwen van de paviljoens start. Wij begrijpen dat er ontzettend veel bij komt
Uitreiking Voedselveiligheid Bokaal Horecava 2020
Voorthuizen, 30 januari Robbert de Veen neemt eerste Voedselveiligheid Bokaal in ontvangst van Houwers Groep Robbert de Veen van De Daltons in Voorthuizen is door
2020: Voedselveiligheid hoog op agenda NVWA
Voedselveiligheid is het grootste publieke belang waar de NVWA op toeziet. In totaal vallen 8 domeinen onder dit publieke belang. De NVWA besteedt in 2020
Bakkersvak
Dé vakbeurs voor de bakkerij vindt plaats op 1, 2 en 3 maart in de Evenementenhal in Gorinchem. Houwers Groep is er aanwezig met een
IJsVak
Gelijktijdig met Bakkersvak is de IJsVak. Deze vakbeurs voor de ambachtelijke ijsbereider vormt het toneel voor de IJsVak-wedstrijden om De Gouden IJsspatel en De Gouden
Terugblik Horecava
Van 13 t/m 16 januari stond Houwers Groep op de Horecava beurs. Met ons ‘petit’ pofferkraampje bevonden wij ons naast het podium van de Lekkerste
Dit worden de foodtrends van 2020
Jaarlijks worden we overspoeld met talloze voedingstrends en de nieuwste hypes om gezond te eten of af te vallen. De inkt van het ene dieetboek