Nieuws
HACCP APP WORDT GELANCEERD OP DE HORECAVA!
Kan de registratie van de temperaturen en schoonmaak ook digitaal, zodat we eindelijk van die mappen en lijsten verlost zijn? Deze vraag is ons de
DE THT/TGT IS VERSTREKEN EN WAT NU?
Om deze vraag goed te kunnen beantwoorden zullen we eerst de begrippen THT en TGT toelichten. Meer informatie over deze begrippen kun je vinden op
LEKKERSTE WEDSTRIJDEN, HORECAVA
Wie zich nog wil inschrijven voor de jaarlijkse Lekkerste Wedstrijden moet vlot zijn: het gaat hard. Voor Lekkerste Broodje Horeca is de inschrijving inmiddels gesloten.
IJSSEIZOEN ZIT EROP, WAT SPRONG ERUIT?
Het ijsseizoen is alweer een tijdje voorbij en wij kijken tevreden terug op het afgelopen jaar. We hopen dat ook u terugkijkt op een goed
SCHONE SCHIJN
We halen het nog maar eens van stal, de schoonmaakregistratie. Wat gebeurt er mee en wat zou het moeten zijn? Wat er mee gebeurt is
BEWAAR ADVIES
Deze vraag komt regelmatig terug tijdens onze inspecties of op het secretariaat….Wij maken product x en zijn er zeker van dat het langer bewaart mag
SYMPOSIUM DUURZAAMHEID
Op 28 september hebben wij een symposium georganiseerd met het thema “Duurzaamheid, hoe maak je het inzichtelijk?” Wij kijken met een zeer goed gevoel hierop
DE HOUWERS GROEP OP BEZOEK
De Houwers Groep heeft in de afgelopen periode veel bezoeken gebracht aan nieuwe formules en franchisenemers. Wat tijdens het eerste bezoek vooral opvalt is dat
KNOFLOOK EEN WONDERMIDDEL??
Je adem knapt er niet echt van op, maar wist je dat knoflook wel heel veel gezonde voordelen heeft? Knoflook wordt al eeuwen gebruikt, als
HOE VEILIG WERKT JOUW LEVERANCIER?
De fipronil affaire heeft weer eens aangetoond dat je niet alleen op “blauwe ogen” kunt vertrouwen. Wie “shit inkoopt, verkoopt shit” blijf ik maar zeggen
LOGIN INTRANET HOUWERS GROEP VERGETEN?
De zomer is voorbij en iedereen is weer helemaal opgeladen na een welverdiende vakantie. Het weer laat nog te wensen over maar toch gaan we
WAAR KUNT U HOUWERS GROEP HOREN?
Ice This Day 2017, 25 september te Wageningen Een dag lang ervaringen uitwisselen met vakbroeders, wat is een betere tijdsbesteding? Ice This Day geeft weer
TEMPERATUUR BEWAKINGSSYSTEEM
Ze zijn niet meer weg te denken en worden verkocht als het systeem waarmee u als ondernemer alles onder controle kunt hebben zonder u ergens
WOONVORMEN, VOEDSELVEILIGHEID IN DE PRAKTIJK
De Hygiënecode woonvormen geeft medewerkers die actief zijn met eten en drinken meer ruimte, maar ook meer verantwoordelijkheid. Kennis van voedselveiligheid staat centraal. Verduidelijking Is
VOORSTEL EUROPESE COMMISSIE OMTRENT ACRYLAMIDE
Voedselproducenten, fastfoodketens en restaurants moeten de hoeveelheid acrylamide in hun producten verder terugdringen. Dat heeft de Europese Commissie afgelopen week voorgesteld. Het voorstel gaat hierna
SAVE THE DATE!!! SYMPOSIUM DONDERDAG 28 SEPTEMBER
Op veler verzoek is ons symposium terug van weg geweest!! Op donderdag 28 september organiseren wij een middag symposium met als thema: ’Duurzaamheid, hoe maak
AANTONEN VAN SCHIMMELS M.B.V. UV-LICHT
Schimmels Schimmels komen overal in de natuur voor en worden ook wel de opruimdienst genoemd. Alle laatste restanten organisch materiaal worden door schimmels afgebroken, als
EIERSCHANDAAL EN DE NASLEEP!
Het eierschandaal rond het gebruik van fipronil in kippenschuren heeft deze zomer de gemoederen flink beziggehouden. Alle eieren uit de supermarkt en de consument kan
METEN IS WETEN!
Een uitspraak zo oud als de tijd zelf, maar hoe vaak doet u dat eigenlijk? En uw medewerkers, hoe vaak nemen die een thermometer in
DUURZAAMHEID BIJ DE HOUWERS GROEP
Bij de Houwers Groep zetten wij ons in om uw bedrijf groen licht te geven, op het gebied van voedselveiligheid natuurlijk en daarnaast ook door
ACCREDITATIE VAN HOUWERS GROEP GOED BEVONDEN!
Zoals u weet zijn wij een geaccrediteerd inspectiebedrijf en eind mei is er een delegatie van de raad van accreditatie(RvA) op het kantoor geweest om
WAAROM DAAROM, DE VERNIEUWDE E-LEARNING MODULE!
De zomer staat weer voor de deur. Dat betekent vaak even een break van het werk en de gedachten gericht op thuis of een vakantieoord.
EEN BORDJE BLOEMEN
Overal duiken ze op in restaurants, als garnering of als ingrediënt, bloemen! Maar wat weten we er eigenlijk van? Met de kleur en smaak is
HEET NIEUWS
Het zal je gebeuren, alles in het werk gesteld om het allemaal soepel en op tijd te laten verlopen tijdens het bruiloftsfeest worden tientallen gasten
SLAGROOM EN VOEDSELVEILIGHEID
Tegenwoordig denken we bij het woord slagroom al snel aan de zomerdagen, een lekkere toef slagroom op een ijsje. Daarmee doen we een select gezelschap
DAGTRAINING VOEDSELVEILIGHEID
Vóór de zomer zullen wij nog eenmaal een dagtraining Voedselveiligheid organiseren, waarbij de cursisten de gelegenheid hebben om hun HACCP-kennis op te frissen en dieper
ETIKETTEN VAN KIPPENVLEES, HEEFT U ER OOIT NAAR GEKEKEN?
We staan er vaak niet bij stil maar er is meer informatie te vinden op de etiketten dan je zou verwachten. Hieronder staan een paar
VERFRISSENDE WORKSHOP HACCP BIJ GRANUCCI
De familie Granucci in Apeldoorn bereidt in de centrale ijskeuken dagelijks vers ijs voor tientallen afnemers. Daar zitten grote namen tussen, maar ook kleinere ijssalons
ONGEDIERTEBESTRIJDERS WAARSCHUWEN VOOR EXTRA KOSTEN
Inspectie leefomgeving en Transport (ILT) de vroegere VROM-inspectie heeft onderzoek gedaan naar het gebruik van ongedierteverdelgingsmiddelen in gebruik bij erkende ongediertebestrijders. Wat bleek een aantal
MINDER ZOUT IN SOMMIGE VOEDINGSMIDDELEN, VERZADIGD VET PRAKTISCH NIET GEDAALD!
Sommige voedingsmiddelen bevatten minder zout dan een aantal jaar geleden. De gehaltes aan verzadigd vet zijn de afgelopen jaren echter nauwelijks gedaald. Dit blijkt uit
AANGESCHERPT BOETEBELEID
Per 15 februari 2017 heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een paar belangrijke wijzigingen doorgevoerd in haar controles en maatregelen bij overtredingen. Deze wijzigingen
FESTIVALSEIZOEN IS VAN START
April nadert en daarmee ook het begin van een hopelijk, lang, zonovergoten evenementenseizoen. Door de wol geverfde foodtruck en stand ondernemers lopen zich warm om
EVEN VOORSTELLEN: MARIEKE VAN DER BAS
Ik ben Marieke van der Bas en woon met mijn gezin in Arnhem. Na de Hotelschool heb ik werkervaring opgedaan als Rayonmanager in de schoonmaak
DE ZAAK IS OP LAST VAN DE NVWA GESLOTEN, WAT NU?
Regelmatig komen er bij ons op kantoor telefoontjes binnen met het verzoek tot een spoedbezoek. In veel gevallen betreft het ondernemers waarvan de zaak door
GUERILLA DINING!!
Er gaat niet bij iedereen een lampje branden bij het lezen van deze woorden. Wat het is? Het is geen restaurant of menu, het is
SUPPLEMENTEN GEZONDE AANVULLING OP HET DAGELIJKS DIEET?
Het lichaam streeft naar een evenwichtige balans van de bloedsuikerspiegel. Door de energie-inname over de dag te spreiden wordt het bloedglucosegehalte beter gecontroleerd. Energiedips enerzijds
LEUKE WEETJES OVER IJS
Het is weer bijna lente en in deze periode van het jaar kunnen ijsjes natuurlijk niet ontbreken. Maar wat zijn de wettelijke regels van roomijs?
(TERUG)KOELEN, WAT WE ZIEN DAT ER FOUT KAN GAAN
Je hebt volgens je eigen “geheime” recept de meest heerlijke gehaktballen in tevens eigengemaakte jus bereid en het is weer om je vingers bij af
INVRIEZEN VOOR VERSTRIJKEN THT?!
Laatst was ik voor het eerst op bezoek bij het distributiecentrum van de voedselbank in Rotterdam en het was geweldig om te zien!! In een
SUPPLEMENTEN GEZONDE AANVULLING OP HET DAGELIJKS DIEET?
Het lichaam streeft naar een evenwichtige balans van de bloedsuikerspiegel. Door de energie-inname over de dag te spreiden wordt het bloedglucosegehalte beter gecontroleerd. Energiedips enerzijds
HET BELANG VAN HET VERBETERPLAN
Nadat een inspectie heeft plaatsgevonden, wordt de bijbehorende inspectie rapportage gelijktijdig vrijgegeven op het intranet. Men kan eenvoudig op het intranet zijn rapport (als PDF)
BEWAREN OF VERVANGEN?
Dat voedselveiligheid en duurzaamheid hand in hand gaan, daarvan zijn wij wel overtuigd! Met het oog op verspilling (en Hollandse zuinigheid) bewaren en gebruiken we
DE HOUWERS GROEP OP HORECAVA 2017
Van 9 t/m 12 januari jl. was de Houwers Groep te zien op de Horecava. Met onze stand bevonden wij ons in de nieuwe Fast
OPFRISSER
Het jaar is net begonnen en de eerste incidenten zijn al openbaar, het allergeen selderij ontbreekt op een etiket. Het controlemechanisme heeft gewerkt en er
GELUKKIG NIEUWJAAR
365 dagen vol nieuwe kansen! Maar voor het zover is lekker genieten van de feestdagen. Langs deze weg wil ik al onze relaties bedanken voor
ERVARINGEN IN DE HORECA
Het einde van het jaar nadert, tijd voor terugblikken en vooruit kijken. De Hygiënecode voor de Horeca is vernieuwd in 2016. Wat direct opviel was
READ THE FU**ING MANUAL!
Deze kreet wordt nogal eens gebruikt door QA-managers. Maar wie is de QA-manager bij u in de zaak? Wie houdt in het zicht dat alles
ONTMOET DE GEZICHTEN ACHTER DE HOUWERS GROEP
In het nieuwe jaar zijn we meteen actief op verschillende events. Zo kunt u ons ontmoeten bij onze stand op de Horecava van 9 tot
KAN HET BETER?
Op het moment van schrijven van dit artikel staat de teller van belangrijke veiligheidswaarschuwingen food op 47. 19 x bacteriologisch niet in orde 1 x
HOELANG MAG IK MIJN PRODUCTEN BEWAREN?
Het blijft lastig om van al je producten bij te houden hoelang en waar je ze het beste kan bewaren. Gelukkig hoeft u niet alles