Nieuws

FIJNE FEESTDAGEN!

Op de drempel van 2018 danken wij u voor het in ons gestelde vertrouwen en de prettige samenwerking. Wij wensen u en uw medewerkers prettige

Lees Meer »

WEET U HET NOG?

Kritische processen moeten aantoonbaar beheerst worden. Dat houdt in dat u duidelijk moet kunnen maken dat deze processen goed verlopen. Worden de juiste kerntemperaturen gehaald

Lees Meer »

SCHONE SCHIJN

We halen het nog maar eens van stal, de schoonmaakregistratie. Wat gebeurt er mee en wat zou het moeten zijn? Wat er mee gebeurt is

Lees Meer »

BEWAAR ADVIES

Deze vraag komt regelmatig terug tijdens onze inspecties of op het secretariaat….Wij maken product x en zijn er zeker van dat het langer bewaart mag

Lees Meer »

SYMPOSIUM DUURZAAMHEID

Op 28 september hebben wij een symposium georganiseerd met het thema “Duurzaamheid, hoe maak je het inzichtelijk?” Wij kijken met een zeer goed gevoel hierop

Lees Meer »

DE HOUWERS GROEP OP BEZOEK

De Houwers Groep heeft in de afgelopen periode veel bezoeken gebracht aan nieuwe formules en franchisenemers. Wat tijdens het eerste bezoek vooral opvalt is dat

Lees Meer »

EIERSCHANDAAL EN DE NASLEEP!

Het eierschandaal rond het gebruik van fipronil in kippenschuren heeft deze zomer de gemoederen flink beziggehouden. Alle eieren uit de supermarkt en de consument kan

Lees Meer »

METEN IS WETEN!

Een uitspraak zo oud als de tijd zelf, maar hoe vaak doet u dat eigenlijk? En uw medewerkers, hoe vaak nemen die een thermometer in

Lees Meer »

EEN BORDJE BLOEMEN

Overal duiken ze op in restaurants, als garnering of als ingrediënt, bloemen! Maar wat weten we er eigenlijk van? Met de kleur en smaak is

Lees Meer »

HEET NIEUWS

Het zal je gebeuren, alles in het werk gesteld om het allemaal soepel en op tijd te laten verlopen tijdens het bruiloftsfeest worden tientallen gasten

Lees Meer »

DAGTRAINING VOEDSELVEILIGHEID

Vóór de zomer zullen wij nog eenmaal een dagtraining Voedselveiligheid organiseren, waarbij de cursisten de gelegenheid hebben om hun HACCP-kennis op te frissen en dieper

Lees Meer »

AANGESCHERPT BOETEBELEID

Per 15 februari 2017 heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) een paar belangrijke wijzigingen doorgevoerd in haar controles en maatregelen bij overtredingen. Deze wijzigingen

Lees Meer »

FESTIVALSEIZOEN IS VAN START

April nadert en daarmee ook het begin van een hopelijk, lang, zonovergoten evenementenseizoen. Door de wol geverfde foodtruck en stand ondernemers lopen zich warm om

Lees Meer »

GUERILLA DINING!!

Er gaat niet bij iedereen een lampje branden bij het lezen van deze woorden. Wat het is? Het is geen restaurant of menu, het is

Lees Meer »

LEUKE WEETJES OVER IJS

Het is weer bijna lente en in deze periode van het jaar kunnen ijsjes natuurlijk niet ontbreken. Maar wat zijn de wettelijke regels van roomijs?

Lees Meer »

HET BELANG VAN HET VERBETERPLAN

Nadat een inspectie heeft plaatsgevonden, wordt de bijbehorende inspectie rapportage gelijktijdig vrijgegeven op het intranet. Men kan eenvoudig op het intranet zijn rapport (als PDF)

Lees Meer »