EVEN VOORSTELLEN, PIETER HEUVELMANS

Een nieuw gezicht bij Houwers Groep!

Ik ben Pieter Heuvelmans, sinds januari actief als Inspecteur Voedselveiligheid.

Nieuw binnen de horeca- en bakkerijbranche? Niet helemaal…

Ik ben mijn carrière gestart op 15-jarige leeftijd als banketbakker. Na gewerkt te hebben in diverse banketbakkerijen en verschillende opleidingen gevolgd te hebben, ben ik als 2e graads docent brood-en banket begonnen in het middelbaar beroepsonderwijs. Binnen het MBO ben ik werkzaam geweest als vakdocent, teamleider en als stagebegeleider waarbij ik de buitendienst heb opgezet voor horeca- en bakkerijopleidingen.

In 2004 heb ik een overstap gemaakt naar de Fastserviceopleidingen. Een opleiding die destijds op het punt stond definitief te verdwijnen. Samen met Frans van Rooij en een team van deskundige enthousiastelingen hebben we deze opleidingen weten te behouden en zijn we er glansrijk in geslaagd om deze succesvol te maken.

Afgelopen 2 jaar ben ik werkzaam geweest bij ProFri, de vakvereniging voor Professionele Frituurders. Hier heb ik mij ingezet voor de invulling voor een digitaal leer- en ontwikkelplatform. Uiteraard hoorde daar de ontwikkeling van e-learningmodules voor allergenen en voedselveiligheid voor medewerkers en leidinggevenden bij.

Tijd voor een carrièreswitch!

In het najaar van 2017 werd ik getriggerd door de vacature Inspecteur Voedselveiligheid op de site van Houwers Groep. Ben pas 53 … dus nog tijd genoeg om te werken en iets nieuws te beginnen! Dus Toos Houwers maar eens gebeld en een dag meegelopen met Manolito om de “sfeer te proeven” als inspecteur. Na een grondige inwerkperiode door Wil, kan ik nu na 5 maanden actief te zijn als inspecteur, wel stellen dat ik deze nieuwe job erg leuk vind. Deze switch geeft me nieuwe energie en volop uitdaging om bedrijven te helpen naar een hoger niveau van voedselveiligheid.

Extra Leuk dat ik weer in bedrijven kom waar ik ooit als begeleider vanuit de opleidingen over de vloer kwam. En naast het inspecteren kan ik mijn oude skills als docent weer gebruiken bij het geven van trainingen en workshops Voedselveiligheid.

Mijn werkgebied is voornamelijk Noord-Brabant, Limburg, Zeeland en een deel van Zuid-Holland.

Ik kijk uit naar een inspectie in uw bedrijf en een prettige samenwerking!