EVEN VOORSTELLEN

Even voorstellen…Ik ben Jacco Calf, misschien bent u mij al een keer tegen gekomen.

Ik ben mijn carrière gestart op 15-jarige leeftijd als keukenhulp bij het toenmalige sterrenrestaurant Imko’s in IJmuiden. Na school en in het weekend op het fietsje naar het restaurant om te helpen met de afwas en het schoonmaken van groenten. Ondertussen het vwo afgemaakt en een studie Beleid en Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam gestart, maar de weekenden in het restaurant waren het leukst! Na 2 jaar studie een volgens vele onbegrijpelijke stap gemaakt van de universiteit naar een particuliere koksopleiding. Na een traject langs een aantal gerenommeerde restaurants in de regio Amsterdam, uiteindelijk bijna 20 jaar met veel plezier werkzaam geweest in de keuken, waarvan het grootste gedeelte als (executive)chef.

Tijd voor wat anders…………………

Na al die jaren altijd in de avonden, weekenden en vakanties gewerkt te hebben en niet altijd voldoende tijd voor mijn gezin gehad te hebben, de afweging gemaakt en na vele maanden oriënteren de balans opgemaakt. Het was tijd voor een leuke baan met meer balans tussen werk en privé. Een baan waar ik nog steeds met eten bezig zou zijn en mijn kennis over producten, bereidingswijzen en kwaliteit, die ik door de jaren heen had opgebouwd, nog steeds kon gebruiken………maar waar vind je zo een baan?

Op internet werd ik getriggerd door de vacature Inspecteur Voedselveiligheid op de site van Houwers Groep. Mijn brief verstuurd en toen ging het snel……twee weken later was het rond.

Na een fijn inwerktraject door Silvio alweer een aantal maanden zelfstandig op pad en al op veel uiteenlopende plaatsen geweest; van Paaspop tot een bejaardentehuis, van een luxehotel tot de Johan Cruijff Arena en van de Tweede Kamer tot de voedselbank. Dat vind ik leukste aan het werk, geen dag is hetzelfde en je komt op plekken waar je normaal gesproken niet komt. Het is leuk om mijn opgebouwde kennis te delen en bedrijven te helpen naar een hoger niveau van voedselveiligheid.

Ik ben vooral werkzaam in Noord-Holland en Flevoland. Grote kans dat als uw bedrijf of werkplek hier gevestigd is, u mij daar een keer zal tegenkomen. Ik kijk uit naar een inspectie in uw bedrijf en een prettige samenwerking.