Nieuws

Bakkersvak

Dé vakbeurs voor de bakkerij vindt plaats op 1, 2 en 3 maart in de Evenementenhal in Gorinchem. Houwers Groep is er aanwezig met een

Lees Meer »

IJsVak

Gelijktijdig met Bakkersvak is de IJsVak. Deze vakbeurs voor de ambachtelijke ijsbereider vormt het toneel voor de IJsVak-wedstrijden om De Gouden IJsspatel en De Gouden

Lees Meer »

Terugblik Horecava

Van 13 t/m 16 januari stond Houwers Groep op de Horecava beurs. Met ons ‘petit’ pofferkraampje bevonden wij ons naast het podium van de Lekkerste

Lees Meer »

Kennisdag Boeien & Binden

Wat hebben we genoten tijdens de kennisdag ‘Boeien & binden’ op maandag 25 november. Het was een interactief programma met diverse sprekers die boeiend vertelde

Lees Meer »

Kennisdag Boeien & Binden

Houwers Groep viert feest! Al dertig jaar zetten we de toon als inspecteurs van hygiëne en voedselveiligheid. En al dertig jaar delen we onze kennis

Lees Meer »

Allergenen: train uw medewerker!

Veilig voedsel is voor iedereen belangrijk, met speciale aandacht voor mensen met een voedselallergie! Een voedselallergie kan bij personen symptomen veroorzaken variërend van milde tot

Lees Meer »

Sulfiet in vlees

Éen van de allergenen op onze allergenenkaart is sulfiet. We besteden hier extra aandacht aan, omdat er opnieuw door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA)

Lees Meer »

Muizen

Het is een grote uitdaging en onze inspecteurs besteden dan ook bij elk bezoek opnieuw aandacht aan welke weringsmaatregelen er zijn genomen om te voorkomen

Lees Meer »

Toxoplasmose

Plots werd het nieuws erdoor beheerst en iedereen had er een mening over: toxoplasmose! Door de vele berichten wordt het, zoals vaker gebeurt, erg lastig

Lees Meer »

Vertrouwen geven

Als geaccrediteerd inspectiebedrijf worden wij jaarlijks gecontroleerd door de Raad voor Accreditatie (RvA), zij zijn door de overheid aangewezen als nationale accreditatie-instantie, met als doel

Lees Meer »

Harmonisatieoverleg NVWA

Sinds 2008 is het zelfcontrolesysteem van Houwers Groep geaccepteerd door de NVWA. Op basis van de interventienormen die de NVWA gebruikt, werken ook onze inspecteurs.

Lees Meer »

OH MIJN TERRAS…

Steeds meer eetcafés, cafetaria’s en fastservice bedrijven hebben een klein of groter terras. Een heerlijke plek waar mensen even kunnen verpozen. Een plek waar ze

Lees Meer »

WAAROM…? DAAROM…! LIVE!

Het nieuwe digitaal toets- en ontwikkelplatform voor Voedselveiligheid is sinds vandaag live gegaan!! De e-learningmodule “Voedselveiligheid voor woonvormen” is de eerste module die online staat.

Lees Meer »

TERUGBLIK BAKKERSVAK

Het is nog maar een maand geleden en er is sindsdien al zoveel gebeurd. Drie dagen Bakkersvak, wat een succes was het weer. Naast vele

Lees Meer »

TECHNIEK EN AUTOMATISERING

Het is al heel gewoon geworden dat we ons breed laten ondersteunen door technische hulpmiddelen zoals automatische temperatuurbewaking-en registratiesystemen. Gelikt uitziende websites geven realtime de

Lees Meer »

ALLERGENEN RECALLS

De NVWA heeft in 2018 in totaal 103 voeding gerelateerde recalls gepubliceerd. Bij 41 daarvan waren allergenen de oorzaak van de terugroeping, 34 recalls hingen

Lees Meer »
bakker

KLAAR VOOR DE BAKKERSVAK

Houwers Groep maakt zich op voor komende zondag. De Bakkersvak gaat van start! Vanaf zondag 10 maart beantwoorden onze inspecteurs al uw vragen over voedselveiligheid.

Lees Meer »