Op inspectie bij Medisch Spectrum Twente: à la minute maaltijden

Inspectie als aanvulling op hoog niveau voedselveiligheid

Voorzorgsmaatregelen bij Medisch Spectrum Twente in Enschede.

De inspecteurs van Houwers Groep doen deze zomer verslag van hun bezoeken aan diverse soorten bedrijven. Ondernemers delen hun tips & tricks op het gebied van voedselveiligheid en coronamaatregelen. Deze editie: 5 vragen aan inspecteur Pieter Heuvelmans. Hij ging langs bij Medisch Spectrum Twente in Enschede.

Waar is de inspectie uitgevoerd?

“Samen met collega-inspecteur Silvio Roest was ik bij Medisch Spectrum Twente, topklinisch ziekenhuis in Enschede. Onze gastheer was Dennis Meijer. Hij heeft ons te woord gestaan over de coronaperiode.”

Hoe wordt de voedselveiligheid geborgd?

“Het ziekenhuis past ontkoppeld koken toe en maakt gebruik van de maaltijden van Huuskes. De patiënt bestelt de maaltijd en deze wordt à la minute bereid in de keuken. Op elke afdeling is een keuken aanwezig. Alle processen rondom deze maaltijdvoorziening worden strak gecontroleerd door interne en externe audits.”

Welke extra maatregelen neemt de ondernemer in de zomer?

“Alle koelingen zijn aangesloten op een bewaakt systeem met een constante vaste temperatuur. Zodra een koeling of vriezers afwijkt, komt er een signaal.”

Omschrijf de inspectie eens in één zin?

“De kritische verbeterpunten uit de inspecties van Houwers Groep zorgen voor een prima aanvulling op het toch al hoge niveau van voedselveiligheid bij Medisch Spectrum Twente.”