Plaagdieren in winkelcentra

Muizen, ratten en ander ongedierte… je moet er niet aan denken om ze in je eigen bedrijf aan te treffen. Helaas is de realiteit soms anders.

Onze inspecteurs hebben regelmatig te maken met (sporen van) plaagdieren op locaties waar de inspectie wordt uitgevoerd. Het is één van de basisvoorwaarden uit de hygiënecodes, die in elke inspectie wordt beoordeeld. In de meeste gevallen is het plaagdierenprobleem in samenwerking met de plaagdierbestrijder en met tips van de inspecteur goed aan te pakken, maar soms leidt het aantreffen van bijvoorbeeld muizenkeutels tot een veel groter probleem dan in eerste instantie gedacht. Met name winkelcentra kampen hiermee; plaagdieren in één van de winkels betekent vaak dat andere winkels ook plaagdieren in hun winkel hebben. Hoe zorg je er dan voor dat het probleem wordt aangepakt?

Gezamenlijke aanpak

Er zijn veel partijen betrokken bij de aanpak van plaagdierbeheersing. Zonder een gezamenlijke aanpak is beheersing van plaagdieren niet mogelijk. De NVWA heeft voor de gezamenlijke aanpak een helder document opgesteld met handvatten, speciaal voor winkelcentra.

Download hier de folder winkelcentra