Verspillingsvrije week

De stichting Samen Tegen Voedselverspilling verspreidt met een groot aantal organisaties in de eerste week van september meer dan 1 miljoen gratis tools. Met deze tools kunnen consumenten voedsel van de afvalbak redden. De actie is onderdeel van de Verspillingsvrije Week (1-7 september), een week waarin alle Nederlanders worden opgeroepen 7 dagen lang zo min mogelijk voedsel te verspillen. Een aantal tips en tools vind je op de website samentegenvoedselverspilling.nl

Wanneer je onze nieuwsbrief of Facebookpagina regelmatig leest, zal je een aantal van de genoemde tips herkennen.

Duurzaamheid

Wil je voedselverspilling tegengaan binnen jouw organisatie? Bij Houwers Groep staat duurzaamheid voorop! Als organisatie willen wij onze expertise inzetten voor een betere en duurzame toekomst. Onze focus ligt bij het reduceren van voedselverspilling, omdat dit onderwerp zowel een maatschappelijke- als een financiële impact heeft op elke organisatie in de voedselindustrie.

Workshop

Komende week start de eerste workshop, waarin alle medewerkers van de DrieGasthuizenGroep een bewustwordingstraining krijgen m.b.t. voedselverspilling. Eerst is gestart met het in kaart brengen van de voedselverspilling (in kilogram/Euro’s) binnen de organisatie. Daarbij is ook gekeken naar bijvoorbeeld wát en hoe vaak er wordt besteld. En hoe zit het met het bewaren/opslaan van producten? Al deze facetten wegen mee. Hoe nauwgezetter de verspilling in kaart wordt gebracht, hoe beter je de verspilling kunt aanpakken. In de workshop leren de medewerkers hoe zij kunnen bijdragen aan de reductie van voedselverspilling.