Op inspectie bij Slagerij van Melik – 5 vragen aan onze inspecteur

‘Voedselveiligheid zit in het dna van de medewerkers’

De inspecteurs van Houwers Groep doen verslag van hun bezoeken aan diverse soorten bedrijven. Ondernemers delen hun tips & tricks op het gebied van voedselveiligheid en coronamaatregelen. Deze editie: 5 vragen aan inspecteur Frank van Dillewijn. Hij verzorgde een inspectie bij Slagerij van Melik.

Waar is de inspectie uitgevoerd?

“Slagerij van Melik versstraotje in Sittard, van ondernemer Frank Janssen. Een gedreven ondernemer met passie voor het slagersvak en zijn klanten.”

Slagerij van Melik in Sittard.

Welke maatregelen heeft de ondernemer zoal genomen?

  • Stickers met daarop ‘1,5 meter’ bij de entree
  • Plexiglas schermen bij de vitrines en kassa
  • Extra gebruik van handschoenen door medewerkers
  • Aangepaste routing
  • Op drukke dagen persoonlijke ontvangst bij de entree

Hoe reageren klanten hierop?

“Positief. De persoonlijke aandacht wordt gewaardeerd. Tijdens mijn inspectie houden de klanten zich keurig aan de voorschriften.”

Hoe wordt de voedselveiligheid geborgd?

“Het team van Frank is goed op elkaar ingespeeld en voedselveiligheid zit in het dna van alle medewerkers.  De taken zijn  goed verdeeld, en ze spreken elkaar aan op elkaars verantwoordelijkheden.”

Hoe wordt er gereageerd op jouw bezoek?

“Positief! Het houdt de ondernemer en zijn medewerkers scherp en de toelichting die gegeven wordt op de hygiënecode wordt als prettig ervaren.”

Welke tip kun je naar aanleiding van dit bezoek doorgeven?

“Denk en handel altijd vanuit de  klant: tijdens mijn bezoek valt de persoonlijke aandacht en positiviteit door het hele team voor de klant op. Er wordt maatwerk geleverd en er wordt echt naar de klant geluisterd.”