Nieuws

BEWAREN OF VERVANGEN?

Dat voedselveiligheid en duurzaamheid hand in hand gaan, daarvan zijn wij wel overtuigd! Met het oog op verspilling (en Hollandse zuinigheid) bewaren en gebruiken we

Lees Meer »

OPFRISSER

Het jaar is net begonnen en de eerste incidenten zijn al openbaar, het allergeen selderij ontbreekt op een etiket. Het controlemechanisme heeft gewerkt en er

Lees Meer »

GELUKKIG NIEUWJAAR

365 dagen vol nieuwe kansen! Maar voor het zover is lekker genieten van de feestdagen. Langs deze weg wil ik al onze relaties bedanken voor

Lees Meer »

ERVARINGEN IN DE HORECA

Het einde van het jaar nadert, tijd voor terugblikken en vooruit kijken. De Hygiënecode voor de Horeca is vernieuwd in 2016. Wat direct opviel was

Lees Meer »

KAN HET BETER?

Op het moment van schrijven van dit artikel staat de teller van belangrijke veiligheidswaarschuwingen food op 47. 19 x bacteriologisch niet in orde 1 x

Lees Meer »

LAST ONDER DWANGSOM

Wij krijgen er steeds vaker mee te maken, naast een Schriftelijke Waarschuwing en een Boete Rapport maakt de NVWA steeds vaker gebruik van de maatregel

Lees Meer »

INSPECTIERAPPORTEN OPENBAAR

De inspectiediensten voor voedsel en zorg kunnen hun rapporten voortaan eenvoudiger openbaar maken. Niet geheimhouding, maar openbaarheid is in het vervolg de regel. Consumenten kunnen

Lees Meer »

EYE OPENER

We hebben teveel regels, te veel procedures en we houden geen tijd over om ons werk te doen! Waar heb ik dat meer gehoord! In

Lees Meer »

TEMPERATUURBEWAKING

Wij komen ze steeds vaker tegen, de één nog mooier en uitgebreider dan de ander, webbased temperatuur registratie en alarmsystemen die u een groot deel

Lees Meer »

BEWAREN ALS TOEN

Na bijna vergeten te zijn, zijn de oude bereidingswijzen en manieren om voedsel langer te bewaren weer helemaal terug. Drogen, roken, inmaken, inleggen, verzuren en

Lees Meer »

SMKMRKTLABYRINTH

Al slenterend door de benedenstad naar de Waalkade werd mijn neus getriggerd. Wat ruik ik, wat zie ik? De hoek omgeslagen en tot mijn grote

Lees Meer »

GEEN SYMPOSIUM MAAR OPEN TRAININGEN

Houwers Groep organiseert in het najaar 2 open trainingen. De inschrijving is inmiddels gestart. 1. Dagtraining Voedselveiligheid Horeca, Catering en IJsbereiding Datum: 12 september 2016

Lees Meer »

DIPLOMA PARADE IJSCENTRUM

Afgelopen week was het weer even spannend voor de examenkandidaten van het IJscentrum. Tijdens de feestelijke diploma-uitreiking werden zij extra in het zonnetje gezet voor

Lees Meer »

SAMEN EET JE BETER

De Houwers Groep voert inspecties uit op woongroepen. Tijdens deze inspecties zien en horen wij van alles. ‘Ik hoef dat rare spul niet!’ hoorde ik

Lees Meer »

HET IS BIJNA ZOVER

Nog een paar weken dan hebben de scholieren die examen gehad hebben een zee van vrije tijd die zij graag komen opvullen en verzilveren. Uit

Lees Meer »

THT BEWAKING

In de supermarkt is het gebruik van een THT-bewakingsmodule al een aantal jaren ingeburgerd. Het systeem waarschuwt u dat producten tegen het eind van de

Lees Meer »

VAN GROOT NAAR KLEIN

De veranderingen in de zorg zijn legio en volgen elkaar in rap tempo op. Elke koerswijziging in het beleid vanuit de regering heeft direct zijn

Lees Meer »

ONGEDIERTE

Plaagdieren, zoals muizen en ratten, mogen niet aanwezig zijn op plaatsen waar eet- en drinkwaren worden bereid, behandeld of bewaard. Bovendien mogen ze ook niet

Lees Meer »

SIMPEL DESINFECTEREN

Het gebruik van desinfectiemiddelen krijgt in een duurzaamheidsomgeving steeds meer aandacht. Hoe kan het gebruik van chloorhoudende preparaten worden terug gedrongen, zonder het effect van

Lees Meer »

EEN KLACHT, WAT NU?

Als een consument bij u komt klagen over een geleverd product is dat naast vervelend ook een mooi cadeau. De klant heeft immers het vertrouwen

Lees Meer »

PRODUCTVREEMDE DELEN

De recente gebeurtenissen met stukjes plastic en ijzerdraad in producten wijzen er opnieuw op dat dit een belangrijk maar vaak over het hoofd gezien risico

Lees Meer »

Product recall

Sinds begin van het jaar zijn er, alleen in de levensmiddelen, al 15 grote product recalls geweest. 4 n.a.v. productvreemde delen, 3 n.a.v. niet volledige

Lees Meer »

Beheersing van risico’s

Sinds het begin van 2016 zijn er al verschillende recall’s geweest van levensmiddelen, alleen de laatste twee weken al 3 keer. Rozijnenbollen: Bij een toeleverancier

Lees Meer »