GROEN WORDEN IS MAKKELIJKER DAN GROEN BLIJVEN!

Wanneer wij mensen een doel hebben, zijn we in staat tot mooie dingen. We kunnen de hoogste bergen beklimmen, slimste uitvindingen doen en grote prestaties verwezenlijken. Zo ook geldt dat voor het behalen voor een groene beoordeling tijdens een inspectie.

Om tot de felbegeerde groene beoordeling te komen loopt u alle basisvoorwaarden en processen na en maakt u waar nodig aanpassingen. Zijn er bepaalde voorzieningen niet in orde, dan worden deze gemaakt. Zijn er bepaalde processen niet goed geborgd, dan vindt er bijvoorbeeld een mondelinge instructie plaats over hoe je dat kunt doen. De werkwijze wordt beschreven in een handleiding of middels een registratie opgepakt. Zodra alle tekortkomingen zijn opgelost en het inspectieresultaat is voldoende, dan is de beloning daar.

In praktijk zien we regelmatig na het behalen van een groen score dat er een verval komt in de beheersing van de voedselveiligheid, wat zelfs kan leiden tot een oranje score. Wanneer het doel bereikt is, is het soms moeilijk om met dezelfde toewijding elke dag de taken te regelen.

Het is zaak om, zodra de groene beoordeling binnen is, deze nieuwe standaarden in de dagelijkse routine te krijgen. Deze score is vanaf nu de ondergrens en door de voortgang van de voedselveiligheid met het team te delen en leuk te houden wordt het een gezamenlijke manier van werken. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen meer te maken over inspecties en verstrekt u altijd veilig voedsel aan uw gasten.