HET IJSSEIZOEN IS WEER BEGONNEN!

Aan het weer is het nog niet te zien, maar de opening van het nieuwe ijsseizoen is een feit en met u hopen wij dat het mooi en lang wordt. Daarbij willen we ook een kritische noot plaatsen, wij maken ons een beetje zorgen over de slagroom en de blenders. Voor het tweede seizoen op rij waren in 2017 meer dan de helft van de onderzochte monsters afwijkend. Onze bijdrage bij uw voorbereiding op het seizoen zijn een paar tips:

⦁ Neem zelf nog een keer de handleiding van de machine door, weet u precies welke onderdelen uit elkaar moeten om goed schoon te kunnen maken.
⦁ Heeft u nagedacht over hoe u dat aan de medewerkers gaat trainen, is één keer voordoen bij de start van het seizoen voldoende? In de meeste gevallen gaat het mis bij de ervaren krachten waarvan u dacht dat die het wisten. Ongemerkt brengen zij mogelijk een verkeerde werkwijze over op de nieuwe krachten.
⦁ Welke reinigings- en desinfectiemiddelen gebruikt u en hoe gebruikt u die? Juiste dosering, inwerktijd, naspoelen of niet?
⦁ Zijn de machine en de onderdelen nog in goede staat? Rubbers en ringen zijn aan slijtage onderhevig en na een winter stilstand worden die niet beter. Heeft u een onderhoudscontract of vind u dat u dat zelf voldoende goed kunt? Wat het ook is, goed onderhouden machines leveren een betere kwaliteit. En tijdig vervangen van slijtende onderdelen kan voorkomen dat zich resten ophopen op plaatsen die u lastig kunt bereiken.
⦁ Hoe lang bewaart u de aangebroken grondstof? Is het misschien handiger om aan het begin van het seizoen een kleinere inhoud te gebruiken.

Zomaar een paar dingen om over na te denken voor dat het straks echt gaat beginnen.