Nieuws

Frequently Asked Questions (FAQ)

Dagelijks ontvangen wij veel vragen over voedselveiligheid. Sommige vragen horen we vaker terugkomen en andere vragen zijn juist heel specifiek voor een bedrijf/situatie. Deze maand

Lees Meer »

Beste Bakker

Jammer genoeg treffen we elkaar niet in maart op dé vakbeurs voor de bakkerij. Waar het vorig jaar nog net kon, ligt het dit jaar

Lees Meer »

Allergenen

Per 1 januari 2021 is één van de speerpunten van de NVWA ingegaan: allergeneninformatie. Vanuit ’t veld krijgen wij al meerdere berichten dat er flink

Lees Meer »

Digitale ontmoeting

Houwers Groep presenteert: GROEN, het digitale magazine Misschien heb je hem al voorbij zien komen…. Met trots presenteren wij ons eigen digitale magazine, getiteld GROEN.

Lees Meer »

Fungus humongous

Iedereen kent wel iemand die beweert jam te kunnen eten waar een dikke laag schimmel opgezeten heeft. ‘Gewoon even eraf scheppen en je kan het

Lees Meer »

Sesamzaad

maar iemand die dagelijks grote hoeveelheden zou consumeren kan er op langere termijn mogelijk schadelijke gevolgen van ondervinden. Er is een wettelijke maximum residu-limiet (MRL)

Lees Meer »

Verspillingsvrije week

De stichting Samen Tegen Voedselverspilling verspreidt met een groot aantal organisaties in de eerste week van september meer dan 1 miljoen gratis tools. Met deze

Lees Meer »