Partnership Euro-Toques en Houwers Groep gaat over voedselveiligheid, maar ook over lokaal en duurzaam werken

Houwers Groep en Euro-Toques Nederland hebben de handtekening gezet onder een samenwerking voor onbepaalde tijd. De professionals in hygiëne en voedselveiligheid en de vereniging van restaurants vinden elkaar in de doelstellingen op het gebied van duurzaamheid, lokaal en voedselveilig werken.

Euro-Toques is een vereniging van restaurants, daaraan gelieerde bedrijven en onderwijsinstellingen. De club heeft als uitgangspunt werken met gezonde, ambachtelijk bereide voeding van natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Leden en partner-leden zijn te herkennen aan het unieke Europese logo van Euro-Toques.

Een duurzame, circulaire economie

Houwers Groep is specialist in inspecties, advies en trainingen op het gebied van HACCP. Daarnaast streeft het inspectiebureau een duurzame, circulaire economie na. Houwers Groep zet zich onder andere sterk in bij het tegengaan van voedselverspilling. Met praktische trainingen wordt aan medewerkers in diverse instanties zichtbaar gemaakt waar de valkuilen zitten en hoe deze door bijvoorbeeld bewustere inkoop kunnen worden voorkomen.

In de ambities vinden beide partijen elkaar. Directeur Toos Houwers van Houwers Groep geeft aan waar het bureau Euro-Toques Nederland van dienst kan zijn: “Bij Euro-Toques gaat het over lokale, pure grondstoffen en duurzaamheid. Bij het gebruik van deze producten zitten echter ook veel addertjes onder het gras. Dan gaat het over bewerken, bereiden en bewaren. Externe deskundigheid op het gebied van voedselveiligheid is ontzettend belangrijk. Daarin zijn wij graag sparringpartner. Samen borgen we de voedselveiligheid en maken we de wereld duurzamer.”

Ambachtelijk bereiden op verantwoorde manier

Vice-voorzitter van Euro-Toques Nederland, Jos van Grunsven: “Onze chefs zijn zich ervan bewust dat alles wat zij ambachtelijk bereiden, ook op een verantwoorde manier dienen te doen. Hygiënisch en voedselveilig. Houwers Groep heeft zich bewezen op het gebied van het bewaken van voedselveilig werken in de horeca- en voedingswereld. Deze deskundigen kunnen de Euro-Toques chef met raad en daad bijstaan bij het op orde brengen van hun HACCP-plan en tijdig informeren betreffende veranderde wet- en regelgeving.”

Smaakvol en voedselveilig

Ieder lid kan afzonderlijk een abonnement afsluiten met Houwers Groep. Zo’n overeenkomst omvat onder meer een regelmatige controle op hygiëne en voedselveiligheid. Daarnaast valt de microbiologische controle in het pakket. Inspecteurs nemen monsters af van verschillende producten. Van Grunsven: “Lekker koken en veilig en verantwoord koken horen bij elkaar. Houwers Groep speelt hierin een adviserende rol. Maar ook voor de training van werknemers kunnen onze chefs aanspraak doen op de e-learningmodule van het bedrijf.” De vice-voorzitter concludeert namens Euro-Toques Nederland: “We zijn blij met Houwers Groep als partner. Hiermee is de consument nóg meer verzekerd van naast een smaakvolle, ook een voedselveilige maaltijd. Ook dat is Euro-Toques: een waarborg voor kwaliteit en voedselveiligheid.”