NVWA komt met nieuwe benaming voor POC

Houwers Groep is als controle- en adviesbureau door de NVWA benoemd tot Privaat Orgaan Controlesysteem. Kortweg: POC. De POC-systematiek werkt verlichtend voor de NVWA, omdat deze in het toezicht rekening houdt met de informatie die zij aangeleverd krijgt door betrouwbare bureaus. Gecontroleerde bedrijven binnen dit systeem leven de van toepassing zijnde hygiënecode goed na. Het is een efficiënt systeem en vanzelfsprekend zijn we enorm trots op dit vertrouwen dat de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit in ons heeft.

Catchy en anno 2022

Toch blijft de duiding POC-systematiek een lastig begrip. Daar liep ook de NVWA tegenaan. Daarom schreef het orgaan eind 2021 een prijsvraag uit. Wie van de deelnemende POC-locaties kon een nieuwe benaming verzinnen? Een catchy, hippe term die ook nog eens de lading dekt? Een waarbij je denkt: dit behoeft geen verdere uitleg?

In de top-3!

Binnen Houwers Groep houden we wel van een brainstorm. Samen met onze communicatiemedewerker deden we een duit in het zakje. In totaal kwamen er 41 inzendingen binnen bij de NVWA. Een deskundige jury boog zich nog voor de Kerst over deze originele ideeën. Om tot de conclusie te komen dat onze inzending heeft gewonnen! De top-3 inzendingen worden samengevoegd tot 1 pakkende nieuwe benaming (naam + pay-off) voor bureaus die namens de NVWA mogen handelen.

De nieuwe naam voor POC-systematiek mogen we nog niet onthullen. Maar houd het nieuws in de gaten! Hopelijk verandert het zo de ‘huh?’- in een ‘aha!’-reactie.