Nieuws

INSPECTIES IN DE ZORG…

In de dagelijkse praktijk tijdens het bezoeken van de zorginstellingen komen onze inspecteurs van alles tegen. Veel organisaties doen de uiterste inspanning om het eten

Lees Meer »

BOEIENDE BIJEENKOMST 11 JUNI 2012

Een Tv-uitzending van Zembla eerder dit jaar was voor Houwers Holtackers aanleiding een minisymposium te organiseren over voedselverspilling in relatie tot voedselveiligheid. Uit diverse invalshoeken

Lees Meer »

TGT OF THT?

Als producten korter dan 5 dagen houdbaar zijn en/of bij een temperatuur lager dan 7°C bewaard moeten worden, spreken we over zeer bederfelijke producten. Deze

Lees Meer »

PRODUCTSPECIFICATIES LEVERANCIERS

In toenemende mate worden door onze klanten productspecificaties opgevraagd bij hun toeleveranciers. Dit omdat t.a.v. de inkoop, leveranciers geselecteerd moeten worden die “aan de wettelijke

Lees Meer »

SOCIALE MEDIA

Zoals in de nieuwsbrief van januari aangegeven timmert ook Houwers Holtackers druk aan de digitale snelweg. Hierin mag het onderdeel sociale media natuurlijk niet ontbreken.

Lees Meer »

UW KETEN GROEN…

In het streven van het NVWA om met minder ambtenaren een effectief en efficiënte toezichts-arrangement toe te passen maken ze al enkele jaren gebruik van

Lees Meer »

IJSVAK 2012

Het evenement dat de IJsvak en IJswedstrijden verenigt, vindt plaats op maandag 6 en dinsdag 7 februari 2012. Een derde, nieuw moment voor de bekendmaking

Lees Meer »

HET NOROVIRUS DUIKT WEER OP

Afgelopen weken is het norovirus wederom opgedoken. Het virus wat buikgriep veroorzaakt is erg besmettelijk. Eerder dit jaar maakte wij melding van het norovirus in

Lees Meer »

RETOURSTROMEN

Dierlijke bijproducten zijn producten van dierlijke oorsprong die niet (meer) voor menselijke consumptie zijn bedoeld. Levensmiddelen met producten van dierlijke oorsprong die meer voor menselijke

Lees Meer »

VEILIGHEID OP DE WERKVLOER

Veiligheid op de werkvloer. Elke onderneming dient een RI&E uit te voeren op de werkvloer in zijn bedrijf ter inventarisatie van de gevaren die medewerkers

Lees Meer »

WIST U DAT…

…Er geen wettelijke criteria voor de temperatuur van het eten zijn op het moment dat het uitgeserveerd op de tafel van de gasten verschijnt. Uiteraard

Lees Meer »

PROGRAMMA ONGEDIERTEBESTRIJDING

Het weren van ongedierte is de belangrijkste preventieve maatregel die de CBL-code voorschrijft. Daarnaast dient de supermarkt een programma te hebben voor ongediertebestrijding. Dit mag

Lees Meer »