VIDEOS: ‘WAGENINGEN’ MAAKT ONZE VOEDING BETER

Video: ‘Wageningen’ maakt onze voeding beter

De groei van de wereldbevolking van zeven naar negen miljard leidt tot internationale voedselvraagstukken. Onderzoek en innovatie rond voedsel zijn daarom van groot belang. Dat gebeurt in Wageningen. De universiteit en de zogenoemde Food Valley staan wereldwijd bekend om het onderzoek in de topsectoren Agrofood, Life Sciences en Chemie.

Minister winkelt in virtuele supermarkt
Minister Kamp bezocht maandag 11 maart 2013 de universiteit. Hij werd rondgeleid in het Restaurant van de Toekomst, waar voor onderzoek het eetpatroon van de bezoekers gevolgd wordt. Wetenschappers leren hier meer over het keuzegedrag van klanten, wat de invloed is van inrichting, licht en presentatie en hoe gasten door het restaurant lopen. In een virtuele supermarkt zag minister Kamp hoe consumenten kiezen uit het schap.

Minder verspilling van vliegtuigvoedsel
De minister ging ook met ondernemers die samenwerken met onderzoekers van de universiteit en studenten in gesprek. Een van de bedrijven die samenwerkt met Wageningens wetenschappers is Foodcase. Het bedrijf bedacht een innovatieve oplossing waardoor minder vliegtuigvoedsel wordt verspild

Klik hier voor de video.

Bron: www.rijksoverheid.nl