EVENEMENTEN EN TIJDELIJKE VERKOOPPUNTEN

Een ijscokar als extra verkooppunt, een bar buiten bij een straatfeest, een verkoopvitrine bij een braderie, het is sneller geregeld dan een vast verkooppunt, ondanks het aanbod van panden. Maar realiseer je dat ook in de tijdelijke verkooppunten, zoals de ijscokar, bar en verkoopvitrine de eisen van de Hygiënecode onverkort gelden.

Het inspectie certificaat van Houwers Holtackers geldt alleen voor de bedrijfslocatie (ijssalon, horecazaak, broodjeszaak) met het bereidingsproces.

Zodanige opstelling dat verontreiniging wordt voorkomen van de aan te bieden producten en de opslag.

  • Water en reinigingsmiddelen in de buurt als er meer gebeurt dan alleen verkoop. (bijvullen slagroom kidde, of snijden van fruit, mixen van dranken, persen van sinaasappels).
  • Indien er alleen verkocht wordt, handdesinfectiegel in de buurt om de handen tussentijds te ontsmetten.
  • De producten die in voorraad worden gehouden, moeten aan de temperatuur eis voldoen. Een ijscokar of verkoopvitrine in de volle zon zal daar moeite mee hebben en de gehele dag op dezelfde plek, zonder stroom wordt ook moeilijk.

Als je als ondernemer toch graag ook op locatie een certificaat wilt laten zien, moet dit beoordeeld te worden in de praktijk. Het certificaat kan dan worden aangevuld met de vermelding dat ook op locatie de basisvoorwaarden en processtappen zijn gecontroleerd.

https://www.houwersgroep.nl/wp-content/uploads/2017/05/ijscokar.jpg