BEZOEK AAN ZORGTOTAAL 2013

Op een besneeuwde donderdagochtend 14 maart togen Toos Houwers en Harm Hoesen richting Jaarbeurs voor een bezoek aan de Zorgtotaal beurs 2013. Aangezien de zorgsector een belangrijk deel uitmaakt van de markt van Houwers Holtackers is het belangrijk om goed aangesloten te blijven bij de bewegingen in de zorgmarkt en ook trends tijdig te spotten…En vervolgens de vraag te stellen: “En wat betekent dat voor ons en voor onze klanten?” Het relaas van de dag…

Op voorhand hadden we ons ingeschreven bij het minisymposium van FMGezondheidzorg, de beroepsvereniging voor staf- en leidinggevende functionarissen binnen de facilitaire dienstverlening in de gezondheidszorg.
De hoofdmoot bestond uit een drietal boeiende presentaties, elk vanuit een eigen invalshoek:

Yesterday, Today & Tomorrow

Alle sprekers hadden zo hun eigen invalshoek;
“Yesterday” was echt een motivatiespeech richting het facilitair management vak; toch een ondergewaardeerd onderdeel van de zorg. Jim van Geest wist treffend aan te geven dat deze redenering geheel ten onrechte is.

“Today” was een technisch verhaal over risicomanagement, een niet te missen onderdeel van de zorg in het algemeen; maar nog steeds vaak onbekend en onbemind.

“Tomorrow” maakte een mooie connectie tussen werken en leren. Via diverse wegen worden de toekomstige medewerkers op alle  niveaus klaar gestoomd voor het werken in de facilitaire dienstverlening; dé toekomst van de sector.

Vervolgens de beursvloer op…Wat opviel is de enorme diversiteit van producten, diensten en andere zaken die rechtstreeks een connectie met de zorgsector hebben. Voor ons de bevestiging dat de zorg in een enorme omslagfase zit. Kleinschalig, gemak en maatwerk zijn de toverwoorden! De aanbieders van maaltijden en maaltijdcomponenten zijn legio. Het gaat op een beurs vooral om presentatie; de “look & feel” factor is hoog in de, veelal luxe, stands.  De processen die voor voedselveiligheid van groot belang zijn blijven uiteraard overeind, maar worden niet of nauwelijks toegelicht. Een aanwezige klant van ons vatte het treffend samen: “het gaat hier niet om processen en producten voor cliënten,  het gaat hier om lobbyen en pleasen…” Daar hebben wij niks aan toe te voegen! Uiteraard is het altijd goed om klanten, relaties en (oude) bekenden te treffen op een beurs, een informele plek om even bij te praten en inzichten te delen.

Baanbrekende innovaties hebben we op ons vakgebied niet ontdekt;  voedselveiligheidsrisico`s blijven onverminderd groot dankzij de verscheidenheid in kookmethodes, presentatievormen en uw gemak! Voor ons én voor u de bevestiging dat kennis van processen en weten waar de risico’s zitten nog steeds een noodzaak is, misschien wel meer dan ooit tevoren!

Onze verwachting werd méér dan bevestigd: de zorgsector is volop in beweging!
Houwers Holtackers wil daarin zijn steentje blijven bijdragen en meedenken in deze boeiende sector!

https://www.houwersgroep.nl/wp-content/uploads/2017/06/Zorgtotaal-2013.jpg