IJSBEREIDERS HEBBEN HUN EIGEN OLYMPISCHE WINTERSPELEN!

Niet Sotsji maar Wageningen en Haaften vormden het decor voor de traditionele start van het ijsseizoen. Waar de schaatsers goud aan elkaar rijgen in Sotsji werden de ijsbereiders tot het bot uitgedaagd tijdens de ijswedstrijden. Ook de Houwers Groep heeft dit jaar weer een steentje bijgedragen.

Manolito Willems en Harm Hoesen waren beiden betrokken bij de jurering van ‘de gouden ijsspatel’. Een vaktechnische wedstrijd waarbij het lekkerste passievruchtijsje gedraaid moest worden. Voor het 2e jaar opeenvolgend was deze prestigieuze wedstrijd een prooi voor Jaap van Beem van Martino IJs uit Rhenen, een zeer knappe prestatie! De wedstrijd om de ‘gouden ijscreatie’ werd traditiegetrouw georganiseerd op de IJsvak, voor het tweede jaar bij Bake Plus in Haaften. Hierbij werd Van der Poel IJs glansrijk en afgetekend de winnaar.

Voor de titel ‘IJssalon van het jaar’zijn de genomineerden bekend geworden, de Houwers Groep zal bij alle ondernemers een onaangekondigde hygiëne-inspectie uitvoeren. Deze inspectie maakt, samen met een mystery visit, onderdeel uit van de uiteindelijke verkiezing tot ‘IJssalon van 2014’, een eervolle titel die daarnaast ook nog eens garant staat voor veel extra inkomsten!

Nog een paar tips voor de ijsbereiders bij de start van het seizoen:

  • Check de grondstoffen die nog voorradig zijn op THT.
  • Controleer de koel- en vriesapparatuur op de juiste werking als deze een langere periode niet in gebruik zijn geweest.
  • Zijn de leveranciersafspraken nog actueel en orde?
  • Is uw thermometer gekalibreerd en in goede staat?
  • Hebt u al een allergenenoverzicht beschikbaar voor uw klanten?

Uiteraard kan de Houwers Groep u ondersteunen d.m.v. inspecties en monsternames. Wij maken uw bedrijf groen! Informeer bij ons secretariaat naar de mogelijkheden via: info@houwersgroep.nl.

In ieder geval een goed seizoen gewenst met veel zon en ijsjes!