Nieuws
Meelwormen op het menu
Met de groeiende wereldbevolking blijft de vraag naar eiwitten en eiwitrijke producten stijgen. Daaraan kan niet worden voldaan door de traditionele eiwitbronnen. Door industrie en
Spinazie met vis eten: kan dat nu wel of niet?
Lange tijd werd het afgeraden om in een maaltijd spinazie met vis te combineren. Maar: kunnen we dit advies nog steeds meegeven aan de klant
Filet américain: lekker, maar riskant?
Voorkom toxoplasmose met handen wassen, producten verhitten en invriezen Als je in verwachting bent, dan weet je dat je beter geen rauw vlees kunt eten.
Hamburgers verkopen tijdens Koningsdag? Bak ze gaar
Dit jaar geen vrijmarkt met Koningsdag. Op volle terrassen moeten we ook nog even wachten. Maar waar veel horecagelegenheden wel actief mee zijn, is take
Groen resultaat behaald? Behoud ‘m met dagelijkse routine
Heeft u na een inspectie een groene beoordeling behaald? Hartstikke fijn! We zien steeds vaker foto’s terug van het moment dat ‘De Sticker’ op het
Eindelijk het terras weer open: bent u goed voorbereid?
Een kleine zucht van verlichting, met name voor de horeca. De dag na Koningsdag mogen de terrassen open. Beperkt, dus nog geen vrijdagmiddagborrel(hapje). Maar het
Een toekomst zonder single use plastics!
Plastics zijn slecht voor de natuur en daarmee ook voor de gezondheid. Daarom wordt via wetgeving het gebruik van plastics beperkt en worden aan industrie
Flyer NVWA: Zekerheid over voedselveilig werken
Recent heeft de NVWA een nieuwe flyer gepubliceerd over de geaccepteerde controlesystemen. Houwers Groep heeft zo’n geaccepteerd zelfcontrolesysteem. Met de flyer laat de NVWA zien
Open training duurzaamheid
Dit jaar organiseert Houwers Groep een nieuwe open training met als thema Duurzaamheid. We zijn op de achtergrond bezig om hier invulling aan te geven.
Resultaten landelijke enquête Voedselbanken januari 2021
Ook tijdens de gezondheidscrisis stonden de vrijwilligers van de voedselbanken klaar voor alle klanten en zorgden ze voor een voedselveilige omgeving. Onze inspecteurs hebben dit
De NVWA komt langs. Hoe voorkom ik verscherpt toezicht?
De NVWA bracht een bezoek aan uw bedrijf en nu staat er een aantal verbeterpunten op de kaart. Schakel Houwers Groep in om VETO te voorkomen.
Goemans IJscafé: nieuw interieur, schoon als vanouds
Goemans IJscafé heeft een nieuwe zithoek. Met de ingebruikname komt ook de fijne interactie met de klanten weer terug, hoopt Walter Goemans.
Bedrijf in verscherpt toezicht (VeTo), wat nu?
Vanaf 2 maart 2021 is het nieuwe traject Verscherpt Toezicht van de NVWA ingegaan. Er zijn 2 routes, kort of lang, waaruit een bedrijf kan
IJssalon van het jaar 2020/2021
Donderdag 1 april is het zover! De bekendmaking van de IJssalon van het Jaar 2020/2021 wordt dan live uitgezonden. Vanaf 15:00 uur is te zien
Gratis webinar over herkomstaanduiding van vis
Voor veel ondernemers en medewerkers in de visbranche is het een dagelijkse taak om consumenten te informeren over de herkomstaanduiding van vis. De afgelopen maanden
Onze inspecteurs doen verslag
De inspecteurs van Houwers Groep komen over de vloer bij allerlei soorten bedrijven en instellingen. De specialisten in voedselveiligheid komen veel tegen tijdens hun bezoeken.
Handdesinfectiemiddelen, derde tijdelijke vrijstelling
In de strijd tegen verspreiding van het Covid-19 virus moeten alle mogelijkheden van overdracht van het virus voorkomen worden. Naast veel andere maatregelen hebben we
Frisse focus op schoonmaakplan bij Bakkerij Vromans
Bakkerij Vromans heeft het schoonmaakplan geüpdatet. Resultaat: gemotiveerde medewerkers met een frisse focus op de schoonmaak.
Op maat gemaakt schoonmaakplan bij Vomar Voordeelmarkt
Vomar Voordeelmarkt in Wormer werkt met een schoonmaakplan op maat. Elke ochtend wordt op naleving gecontroleerd.
Verrassingsbezoek aan Voedselbank Nijmegen
Jaarlijks bezoeken wij de Voedselbank Nijmegen voor een inspectie. Onze inspecteur doet verslag. Hij ziet veel positieve ontwikkelingen.
Het schoonmaakplan: waarom is het zo belangrijk?
Een schoonmaakplan. Wat staat erin en waarom is het zo belangrijk? We vertellen het graag.
Zorg en voedselveiligheid: 4 tips voor voedselveilig werken
Van verkeerd eten kun je behoorlijk ziek worden. Daarom is een voedselveilige omgeving bij bereiding zo belangrijk. Vooral in de zorg. Vier tips.
Twee dagen op inspectie bij Laurentius Ziekenhuis
Na een inspectie bij Laurentius Ziekenhuis is het onze inspecteur duidelijk: de service gaat onverminderd door. Voor bezoekers en personeel.
Weer open na de lockdown?!
De lockdown duurt helaas al weer een aantal maanden. We hopen dat de horeca- en cateringbedrijven binnenkort hun deuren weer mogen openen. Met deze tips
Waarschuwing servies van bamboe en melamine
In februari publiceerde de NVWA het advies om melamine kunststof serviesgoed waarin bamboe en/of maisvezels zijn verwerkt, niet (meer) te gebruiken. Daarnaast adviseert het Voedingscentrum
Even voorstellen: Naomi Norbert
Ik ben Naomi Norbert, 22 jaar en woonachtig in Rhoon, onder de rook van Rotterdam. Begin februari ben ik met veel plezier aan de slag
Managementrapport: jaarlijks werken aan verbetering
Jaarlijks ontvangen onze klanten een managementrapport. Hierin staan onder meer de resultaten van de inspecties van dat jaar omschreven. Zaken die goed gaan, maar ook
Frequently Asked Questions (FAQ)
Dagelijks ontvangen wij veel vragen over voedselveiligheid. Sommige vragen horen we vaker terugkomen en andere vragen zijn juist heel specifiek voor een bedrijf/situatie. Deze maand
Beste Bakker
Jammer genoeg treffen we elkaar niet in maart op dé vakbeurs voor de bakkerij. Waar het vorig jaar nog net kon, ligt het dit jaar
Goedkeuring nieuwe Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf 2021
De nieuwe Hygiënecode voor het Slagers- en Poeliersbedrijf is een feit. Per heden is deze goedgekeurd door de minister van Medische Zorg. Leden van de
Voedselveiligheid AGF-detailhandel
Alle levensmiddelen moet je veilig kunnen eten. Voedselveilig werken in de AGF-Detailhandel heeft daarom prioriteit nummer één! De belangrijkste speler in het geheel is de
IJsvrij? Zo bereidt u zich als ijsbereider goed voor
We bevinden ons in een ijskoude week. Veel ijssalons die jaarrond open zijn, maken nu een uitzondering en hebben ‘ijsvrij’. In maart start voor de
Allergenen
Per 1 januari 2021 is één van de speerpunten van de NVWA ingegaan: allergeneninformatie. Vanuit ’t veld krijgen wij al meerdere berichten dat er flink
Puur Tamminga blijft zich op hoog niveau ontwikkelen
Door deelinspecties blijft de focus scherp bij Puur Tamminga in Veenendaal. Al tien jaar is er sprake van een goede samenwerking.
Live Q&A: hoe ga je voedselveilig om met groente & fruit?
Schuif op vrijdag 29 januari aan bij de eerste live Q&A van 2021, georganiseerd door Houwers Groep. Van 10:00 tot 10:30 uur zit onze inspecteur
Voedselveiligheid onderdeel van cruciale infrastructuur in Coronatijd
Coronatijd veroorzaakt aanpassingen, prioriteitstellingen en nieuwe strategieën bij bedrijven. Oude werkzaamheden gaan deels wel of niet voort of gaan overhoop en voedselveiligheid lijkt dan weleens
Derdekanaal openen tijdens de lockdown? Zorg dat je veilig zit
Nu de horeca nog langer de deuren dicht moet houden, zien steeds meer ondernemers kansen in het verkopen van maaltijden via het derdekanaal. Een samenwerking
Vertrek Kurt Vanderstalle naar SKAL: ‘Nog veel te behalen in anders consumeren’
In februari neemt Houwers Groep afscheid van inspecteur Kurt Vanderstalle. Na acht jaar zet hij zijn werkzaamheden voort bij SKAL-biocontrole, als inspecteur Retail. De van
Opstart 2021: weekformulier en live Q&A
Weekformulier Op onze Links & Downloads pagina tref je een aantal handige documenten. Het HACCP registratieformulier vernieuwen wij jaarlijks in de decembermaand, zodat ieder goed
Ondanks de afstand het cliënten naar de zin maken bij Woonzorgcentrum De Pol
Woozorgcentrum De Pol in Nijkerk zet alles op alles om het ondanks de coronamaatregelen cliënten het naar de zin te maken. Op afstand.
Een veilig gevoel bij Ziekenhuis Rivierenland Tiel
Bij het streekziekenhuis Rivierenland Tiel worden alle coronamaatregelen streng nageleefd. Gezellig is het niet, veilig is het er wel.
Thuis als restaurant, cateraars laten hun vakmanschap zien!
De decembermaand staat traditioneel voor feestelijke ontmoetingen en gezelligheid, iets waar de cateraar zich volledig kan uitleven met culinaire verrassingen en mooie seizoenproducten. Nu de
Digitale ontmoeting
Houwers Groep presenteert: GROEN, het digitale magazine Misschien heb je hem al voorbij zien komen…. Met trots presenteren wij ons eigen digitale magazine, getiteld GROEN.
Hygiënecode voor de visdetailhandel
Sinds de beëindiging van het productschap, is de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) houder van de hygiënecode voor de visdetailhandel. Deze wordt de komende tijd
NVWA: Allergenen vanaf 1 januari 2021 onderdeel van inspectielijst
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft aangekondigd wat het Allergenen interventiebeleid gaat worden per 1 januari 2021. Eerder dit jaar zijn alle private controlebureaus
Fungus humongous
Iedereen kent wel iemand die beweert jam te kunnen eten waar een dikke laag schimmel opgezeten heeft. ‘Gewoon even eraf scheppen en je kan het
Mooie resultaten voor hecht team Sensire Sydehem
Op inspectie bij verpleeghuis en verzorgingshuis Sensire Sydehem in Zeddam.
Houwers Groep presenteert: GROEN, het digitale magazine
Trots presenteren wij ons eigen digitale magazine, getiteld GROEN. De eerste editie, die op 4 november verschijnt, geeft een inkijkje in het leven van een inspecteur en de werkwijze van Houwers Groep.
Volgende Q&A-sessie gaat over schoonmaak in de keuken
De volgende Q&A-sessie staat in het teken van schonmaak in de keuken. Pieter Heuvelmans praat je bij.
Sesamzaad
maar iemand die dagelijks grote hoeveelheden zou consumeren kan er op langere termijn mogelijk schadelijke gevolgen van ondervinden. Er is een wettelijke maximum residu-limiet (MRL)