Nieuws

Meelwormen op het menu

Met de groeiende wereldbevolking blijft de vraag naar eiwitten en eiwitrijke producten stijgen. Daaraan kan niet worden voldaan door de traditionele eiwitbronnen. Door industrie en

Lees Meer »

Onze inspecteurs doen verslag

De inspecteurs van Houwers Groep komen over de vloer bij allerlei soorten bedrijven en instellingen. De specialisten in voedselveiligheid komen veel tegen tijdens hun bezoeken.

Lees Meer »

Frequently Asked Questions (FAQ)

Dagelijks ontvangen wij veel vragen over voedselveiligheid. Sommige vragen horen we vaker terugkomen en andere vragen zijn juist heel specifiek voor een bedrijf/situatie. Deze maand

Lees Meer »

Beste Bakker

Jammer genoeg treffen we elkaar niet in maart op dé vakbeurs voor de bakkerij. Waar het vorig jaar nog net kon, ligt het dit jaar

Lees Meer »

Allergenen

Per 1 januari 2021 is één van de speerpunten van de NVWA ingegaan: allergeneninformatie. Vanuit ’t veld krijgen wij al meerdere berichten dat er flink

Lees Meer »

Digitale ontmoeting

Houwers Groep presenteert: GROEN, het digitale magazine Misschien heb je hem al voorbij zien komen…. Met trots presenteren wij ons eigen digitale magazine, getiteld GROEN.

Lees Meer »

Fungus humongous

Iedereen kent wel iemand die beweert jam te kunnen eten waar een dikke laag schimmel opgezeten heeft. ‘Gewoon even eraf scheppen en je kan het

Lees Meer »

Sesamzaad

maar iemand die dagelijks grote hoeveelheden zou consumeren kan er op langere termijn mogelijk schadelijke gevolgen van ondervinden. Er is een wettelijke maximum residu-limiet (MRL)

Lees Meer »