Houwers in gesprek met zorgrelaties over hygiënecode

Wat betekent de nieuwe Hygiënecode voor zorginstellingen, woonvormen en Defensie 2023 voor mijn organisatie? Houwers gaat daarover in gesprek met trouwe relaties in de zorgsector.

Trouwe relaties van Houwers zijn uitgenodigd voor een één-op-ééngesprek over de nieuwe code. Vanuit het credo ‘oog voor jou, hart voor voedselveiligheid’, wil Houwers organisaties ontzorgen door deze service gratis aan te bieden, als onderdeel van de dienstverlening. Daarnaast heeft Houwers een top 10 gemaakt van de belangrijkste wijzigingen in de nieuw code. Organisaties die vragen hebben, kunnen uiteraard contact opnemen met Houwers.

Overgangsperiode

De nieuwe Hygiënecode voor zorginstellingen, woonvormen en Defensie is 1 mei 2023 in werking getreden, maar er is een overgangsperiode tot 1 juli. De code is ontwikkeld om de veiligheid van maaltijden voor de consument te waarborgen.

Voldoen aan de wet

De hygiënecode is gebaseerd op het HACCP-systeem en geldt niet alleen voor de centrale keuken, maar ook voor het serveren, bewaren en bereiden op de afdeling, activiteitenbegeleiding of in het restaurant. Instellingen die de meest recente hygiënecode volgen, voldoen aan de wet voor voedselveiligheid.

Het Voedingscentrum

De Hygiënecode wordt beheerd door het Voedingscentrum, in opdracht van Actiz, GGZ Nederland, Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en het Ministerie van Defensie. De Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen en Defensie is alleen online beschikbaar en is gratis voor leden van ActiZ, GGZ Nederland, NVZ of VGN.

Zeer ervaren

Houwers is met ruim 25 jaar zeer ervaren binnen het zorgsegment en helpt instellingen met het opzetten van een praktisch en functioneel HACCP-systeem dat voor iedereen begrijpelijk is. De inspecties worden verzorgd op basis van de nieuwste code waarbij de overgangsperiode als een leer- en kennisoverdrachtsperiode geldt.