5 vragen aan Slagerij Beerens over CleanUpp en Houwers

Waarom gebruiken slagers de CleanUpp-app? Hoe helpt het om beter te scoren op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid? We vragen het aan Theo Beerens van Slagerij Beerens in Eindhoven.

Slagerij Beerens is hét schoolvoorbeeld van een ambachtelijk familiebedrijf. De overgrootvader van de huidige eigenaar opende eind negentiende eeuw een slagerij in Best. Zijn zoon begon in 1926 een slagerswinkel in Eindhoven en werd opgevolgd door de derde generatie.

Theo Beerens, de vierde generatie, is inmiddels alweer 34 jaar actief in de karakteristieke slagerij. Het bedrijf staat bekend om puur en eerlijk vlees, afkomstig van boeren uit de regio. Veel producten in de slagerij worden op ambachtelijke manier bereidt.

Slagerij Beerens maakt sinds vijf jaar gebruik van de CleanUpp-app van Houwers. “Ik ben toentertijd bij Houwers terechtgekomen omdat ik meer controles wilde laten uitvoeren dan de NVWA dat doet”, zegt Theo Beerens. “Ik vind dat prettig; het is een stok achter de deur voor het bedrijf, een manier om het team scherp te houden. En het is goed om te weten wat er precies gebeurt zodat we snel kunnen schakelen als dat nodig is.”

1. Waarom ben je de CleanUpp-app gaan gebruiken?

“Eén van de verbeterpunten die tijdens de eerste gesprekken met Houwers naar voren kwamen, was het bijhouden van temperatuur- en schoonmaaklijsten.”

2. En is er verbetering zichtbaar?

“Van de inspecteurs van Houwers krijgen we complimenten voor de manier waarop we nu onze lijsten bijhouden, dus dat is erg prettig.”

3. Wat vind je fijn aan de app?

“Het bijhouden gaat gemakkelijk, snel, en alles is meteen geregistreerd. Bovendien hebben we geen papieren lijsten meer aan de muur hangen. Je kunt lijsten ook niet meer ‘achteraf’ invullen. Je moet jezelf dus scherp houden om het netjes en op tijd te doen.”

4. Wat is het effect daarvan?

“Als je de lijsten niet goed invult, wordt dat meteen zichtbaar. Collega’s zien dat de volgende dag en maken daar een opmerking over, want het is natuurlijk niet leuk om het werk van iemand anders te moeten verbeteren. Ze worden dus kritischer op elkaar.”

5. Hoe is de samenwerking met Houwers in het algemeen?

“Naast de controles vind ik het fijn om te sparren over voedselveiligheid. Als tijdens een controle blijkt dat iets niet goed verloopt, komen we samen tot een oplossing. Maar gelukkig zijn we altijd netjes groen. Dat is ook een fijn verhaal richting onze klanten; we kunnen aantonen dat de voedselveiligheid bij ons in orde is.”

HACCP digitaal inzichtelijk

De complete HACCP-registratie digitaal inzichtelijk maken, kan met de CleanUpp-app; van registraties tot inspecties, van HACCP-certificering tot zelfcontrole. Op het moment dat Houwers een inspectie uitvoert, verschijnen inspectierapportages automatisch in de app. Als er uit deze inspecties acties voortvloeien die uitgevoerd moeten worden, verschijnen deze ook automatisch in de app. Hierdoor hebben gebruikers de HACCP-registratie gemakkelijk digitaal inzichtelijk.

Ga naar Cleanupp.nl om de app te downloaden.