IJssalon Pisa wint Voedselveiligheid Bokaal 2023

IJssalon Pisa in Zevenaar heeft de Voedselveiligheid Bokaal 2023 gewonnen. Eigenaar Coco Strijbosch kreeg de bokaal in haar ijssalon overhandigd door Pam Papen, inspecteur Voedselveiligheid van Houwers. 

IJsmaker Coco Strijbosch (links op de foto) deed dit jaar voor het eerst mee aan de IJsVak-Wedstrijden tijdens Bakkersvak en IJs-Vak in Gorinchem. Ze was één van de 24 deelnemers aan de Gouden IJsspatel, een wedstrijd waarbij ijsmakers live op het podium hun beste stracciatella-ijs draaiden. De IJsVak-Wedstrijden worden georganiseerd door de Vereniging Ambachtelijk IJscentrum.

Trots op de bokaal

De inspecteurs van Houwers waren tijdens de wedstrijden aanwezig om te controleren op hygiëne en voedselveilig werken. Strijbosch scoorde de meeste punten op dit onderdeel. “Alles wat ze mee had genomen zag er schoon en verzorgd uit. Ook liet ze haar werkplek netjes achter”, aldus de inspecteurs. Inmiddels staat de Voedselveiligheid Bokaal 2023 bij IJssalon Pisa op de vitrine. “Iedereen die binnenkomt, kan ‘m zien”, zegt een blij verraste Coco Strijbosch (27). “Dit is echt iets om trots op te zijn.”

Non-stop voedselveilig werken

Strijbosch houdt zich naar eigen zeggen non-stop bezig met voedselveiligheid. “Ik heb een studie Forensisch Onderzoek gedaan en daar moet je echt supernetjes werken. Die instelling heb ik meegenomen naar de ijssalon. Ook leer ik mijn medewerkers om voedselveilig te werken. Het zijn per slot van rekening producten die daar gevoelig voor zijn. Bovendien kunnen onze klanten door een raam naar de keuken alles zien wat we doen. Ook daardoor blijven we scherp.”

Belang van de bokaal

Houwers heeft de Voedselveiligheid Bokaal in 2020 in het leven geroepen om het belang van hygiëne en voedselveiligheid te benadrukken. Coco Strijbosch van IJssalon Pisa is de tweede winnaar. In 2020 won Nienke Schaap, destijds werkzaam bij Soetenso in Leiden, de Voedselveiligheid Bokaal.