Eventcatering maakt zich op voor een drukke zomer

Ondernemers in de eventcatering maken zich op voor een mooie zomer vol feesten, festivals en andere bruisende evenementen. Dat bleek tijdens de halfjaarlijkse bijeenkomst van branchevereniging ONCE. “De agenda’s lopen weer vol.” 

De cateringbranche kijkt uit naar de komende maanden. “Cateraars merken dat corona echt voorbij is”, zegt Stefan Paap, die namens Houwers aanwezig was op de halfjaarlijkse bijeenkomst van branchevereniging ONCE. “De agenda’s lopen weer vol. Er worden onder andere veel meer bedrijfsfeesten gepland en de festivals staan natuurlijk ook voor de deur. Er is weer ruimte om te ondernemen.”  

Netwerk voor eventcateraars 

ONCE, Officieel Netwerk Catering Events, is een netwerk voor en door ondernemers in de eventcatering. Het doel is om samen met leden in te spelen op kansen in de markt en bedreigingen van buitenaf. Ook speelt ONCE in op trends en conceptontwikkeling en zet de vereniging in op versterking van het imago van de party- en eventcateringbranche. 

Voedselveilige processen 

Houwers adviseert leden van ONCE onder meer over voedselveilige bedrijfsprocessen. “Bij een event of buffet ga je voor een optimale beleving”, zo lichtte Toos Houwers de samenwerking eerder toe. “Goed bereid voedsel bepaalt voor een groot deel het succes van het event. Voedselveiligheid houdt zoveel meer in dan schoon werken. Werk je met regionale producten of importeer je specialiteiten? Hoe zit het met de etikettering, allergenen en houdbaarheid? Welk verhaal vertel je je publiek? En: werk je duurzaam of wil je dit verbeteren?” 

Naast voedselveiligheid denkt Houwers graag mee om voedselverspilling te reduceren. “Ook kijken we samen naar het invullen van de eiwittransitie. Door in te zetten op voedselveiligheid, duurzaamheid en circulariteit, maken we jouw bedrijf toekomstbestendig.” 

Lees hier meer over ONCE, Houwers en het Checkpunt Voedselveiligheid.