IJssalon Florence voor vijfde keer IJssalon van het Jaar

De prijzenkast van IJssalon Florence in Nederweert begint nu echt uit te puilen. De zaak van echtpaar Marcel en Marjo Janssen en hun zoon Steff is namelijk voor de vijfde keer uitgeroepen tot IJssalon van het Jaar.

IJssalon Florence was genomineerd voor de IJssalon van het Jaar omdat Steff Janssen afgelopen maart tweede werd tijdens de ijswedstrijd de Gouden IJscreatie. Zijn ‘Mirzano’ bestond uit stracciatella- ijs, lambertus-ijs en toffee caramel-ijs met een saus van dulce de leche, slagroom, frambozen, chocoladedecoratie en crumble.

Zes kandidaten

De top 3 van de Gouden IJscreatie, alsook de top 3 van de Gouden IJsspatel voor het beste stacciatella-ijs, maakten kans op de titel IJssalon van het Jaar. De wedstrijdcommissie van de vereniging Ambachtelijke IJscentrum, initiatiefnemer van de wedstrijd, heeft de zes kandidaten bezocht en beoordeeld. Daarnaast voerde Houwers hygiënekeuringen uitgevoerd volgens de Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding. IJssalon Florence scoorde 100 procent bij deze keuring.

Geoliede machine

De jury van de IJssalon van het Jaar was lovend over de winnaar: “IJssalon Florence is een geoliede machine waar medewerkers heel goed op elkaar zijn ingespeeld, de vitrine ziet er prachtig uit met hoog opgemaakte bakken ijs in de klassieke smaken, bijzondere ijssmaken zoals de Lambertus en natuurlijk ook de prijswinnende sorbetsmaken. Moeder Marjo zorgt als gastvrouw dat alle klanten in de watten worden gelegd. Vanuit de ijskeuken kijken vader en zoon Janssen zo de ijssalon in, maar klanten kunnen hun dus ook aan het werk zien. Je ziet en je proeft de smaak van vakmanschap bij IJssalon Florence. ”

IJssalon Florence won de titel IJssalon van het Jaar eerder in 2002, 2011, 2013 en 2018.

De complete top 6 van 2023

  • IJssalon Florence in Nederweert, IJssalon van het Jaar 2023
  • IJs en Spijs in Haps, winnaar Gouden IJspatel voor het lekkerste stracciatella-ijs van Nederland
  • PATRIJS | Patisserie en IJs in Harderwijk, winnaar Gouden IJscreatie voor ‘Mille-Tuille’.
  • De Gebroeders in Bakel
  • De Zoete Inval in Bodegraven
  • IJssalon Kees in Geldrop