Studenten Summa College nemen eigen cateraar onder de loep

Het Summa College in Eindhoven heeft een spannend project bedacht voor een aantal studenten: ga als mystery guest naar de kantine en beoordeel de medewerkers van de cateraar. Een lesje ‘undercover gaan’ was vooraf wel even nodig.

Goede voeding is ontzettend belangrijk voor een productieve schooldag. Ook is het fijn als studenten zich welkom voelen in de kantine en dat ze gastvrij geholpen worden. Het Summa College in Eindhoven en omgeving kwam op het idee om studenten zelf de externe cateraar te laten beoordelen, als mystery guests.

Voor de klas

Houwers heeft de pakweg dertig studenten voorbereid op hun taak als interne mystery guests. “Het Summa College en Houwers kennen elkaar al een aantal jaren, dus de vraag of wij een les wilden verzorgen, was snel gesteld”, vertelt inspecteur Voedselveiligheid Pam Papen, die samen met Toos Houwers aanwezig was op de school. “Dit is niet iets dat we normaal doen, maar we vonden het ontzettend leuk en waardevol om deze studenten te ondersteunen.”

Notenallergie

Houwers heeft vragenlijsten gemaakt waar de studenten mee aan de slag konden. “Waarbij het belangrijk was dat de mystery guests deze vooraf goed doornamen zodat ze waren voorbereid. Ze moesten bestellen aan de counter om vervolgens aan een tafel de vragenlijst meteen in te vullen.” Het Summa College wilde onder meer weten hoe cateringmedewerkers zouden reageren op studenten met een notenallergie, en studenten hebben om broodjes en gerechten gevraagd die niet op de kaart staan.

Inzicht in voedselveiligheid

De studenten kregen tijdens de voorbereidende les ook inzicht in hygiëne en voedselveiligheid in het algemeen en de rol van Houwers. Zodra alle rapportages van de mystery guests binnen zijn, zal Houwers deze bundelen en aan de school overhandigen. “Ik ben echt benieuwd wat de studenten hebben ingevuld”, aldus Papen.