Aan alles merken we dat we een nieuwe periode ingaan. Er mag én kan meer, waarbij de basisregels voorlopig nog blijven bestaan. We krijgen veel vragen van klanten of de inspecteur weer langs kan komen, want weer ‘open zijn’ betekent ook dat de voedselveiligheid op orde moet zijn.
Om aan alle verzoeken te kunnen voldoen en nu de tijd er zich weer voor leent, zullen de inspecteurs zoals vanouds onaangekondigd langskomen. Specifieke klantafspraken blijven vanzelfsprekend wel bestaan.
Hoe bereid ik me voor op de inspectie?
Een paar tips die u op weg kunnen helpen:
- Check of de vorige inspectie is afgerond. Dit betekent dat verbeterpunten zijn opgepakt en zijn gereedgemeld via ons intranet.
- Fris de kennis van uw medewerkers op. Hoe zit het ook al weer met persoonlijke hygiëne? Mag ik mijn bedrijfskleding thuis al aantrekken? Wat moet ik doen als ik ziek ben? Pak de Hygiënecode er nog eens bij of volg ter opfrissing één van onze e-learnings.
- Kijk of alle apparatuur nog in goede staat is.
- Controleer of er geen activiteit van ongedierte aanwezig is in uw bedrijf, schakel indien nodig de ongediertebestrijder in.
- Controleer regelmatig de houdbaarheid van de aanwezige producten, overleg tijdig met de leverancier, zo wordt derving voorkomen.
- Zorg voor een frisse zaak en een glimlach.