HET WAPEN TEGEN VOEDSELONVEILIGHEID…

Opleiding! Alles valt of staat met medewerkers die goed op de hoogte zijn van wat zij moeten doen, wanneer ze dat moeten doen en hoe zij moeten handelen als al het voorgaande dreigt te mislukken. Zonder iets of iemand tekort te willen doen merken onze inspecteurs dat er nog wel wat te verbeteren is in opleiding en instructie. Regelmatig komt het voor dat zij onvoldoende antwoord krijgen op vragen die eigenlijk basis en parate kennis zouden moeten zijn. Vergis u niet, iedereen, van afwashulp tot gastheer, kan direct of indirect veroorzaker zijn van een voedselincident. Het is dus zaak dat zij zich daarvan bewust zijn.

U heeft vanuit de wetgeving de verplichting opleiding beschikbaar te stellen als dat noodzakelijk is. Hoe weet u of dat zo is? Door 1. Zelf over voldoende kennis te beschikken en 2. De medewerkers aan die kennis te toetsen. Is die kennis niet voldoende, dan moet er actie genomen worden. Hoe u dat doet, mag u helemaal zelf weten. Als het maar gebeurt, want denk er aan: als het wettelijk voorgeschreven is, kan er handhavend opgetreden worden door de NVWA.

Als u er zelf geen tijd, zin of onvoldoende kennis voor heeft, schroom dan niet onze hulp te vragen. Wij kunnen de instructie op verschillende manieren verzorgen. Ouderwets in een zaaltje m.b.v. een presentatie is een mogelijkheid, maar ook digitaal m.b.v. onze WaaromDaarom e-learnings of een workshop op uw eigen locatie. Overleg met ons of de inspecteur die u bezoekt wat voor u het beste is. Wij zijn u graag van dienst, want uit ervaring weten wij hoe belangrijk het is om te investeren in voedselveiligheid (opleiding).