KNOFLOOK EEN WONDERMIDDEL??

Je adem knapt er niet echt van op, maar wist je dat knoflook wel heel veel gezonde voordelen heeft? Knoflook wordt al eeuwen gebruikt, als smaakmaker én als medicijn in de meest uiteenlopende vormen. In de 18e eeuw smeerden Franse soldaten het op hun wonden om infecties te voorkomen. We kennen deze plant uit de lookfamilie allemaal, maar waar is knoflook allemaal goed voor?

Knoflook geeft je immuunsysteem een boost
Knoflook staat er om bekend dat het goed is voor je immuunsysteem, en dit zorgt ervoor dat je minder vaak ziek en verkouden wordt. Uit onderzoek van de Medical University Maryland blijkt dat als je gedurende twaalf weken elke dag een knoflook supplement gebruikt, je je verkoudheid met 63 procent kunt verlichten. Ook hadden de proefpersonen die knoflook binnenkregen minder lang last van hun verkoudheid dan de groep die een placebo kreeg toegediend.

Knoflook zorgt voor een gezond cholesterolniveau
In rauwe knoflook zitten stoffen die ontstekingen tegen kunnen gaan. Ontstekingen kunnen ervoor zorgen dat je cholesterolwaardes te hoog worden, omdat het cholesterol zich ophoopt in je aderen. Rauwe knoflook kan er dus voor zorgen dat je minder kans hebt op te hoge cholesterolwaardes. Let op: als je knoflook bakt of kookt, verdampt de stof die je kan beschermen tegen ontstekingen. Dit gezonde voordeel gaat dus alleen op bij rauwe knoflook

Knoflook helpt bij een te hoge bloeddruk
Het eten van knoflook zorgt voor gezonde hart- en bloedvaten. Onderzoek aan de universiteit van Adelaide toont aan dat knoflook goed kan helpen bij een te hoge bloeddruk. Knoflook zorgt voor het ontspannen en vergroten van de bloedvaten in je lichaam. Ook wordt de bloedcirculatie verbetert wat allemaal bloeddrukverlagend werkt.

Knoflook is goed voor de huid
Knoflook is goed voor de huid en wordt voornamelijk gebruikt bij de behandeling van de medische aandoening psoriasis. In knoflook zitten namelijk veel ontstekingsremmende stoffen. Het wrijven van knoflookolie op het gebied met psoriasis kan de problemen verminderen.

Mocht je bij het eten van knoflook van de voordelen willen genieten zonder uit je mond te ruiken? Ga dan voor zwarte knoflook. Niet alleen bevat deze soort twee keer zoveel antioxidanten dan de witte variant, je schijnt er ook geen stinkende adem van te krijgen.

 

Bron: womenhealthmag.nl