Op inspectie bij Frietboutique: nachtwerk door aanhoudende hitte

Altijd op zoek naar de beste aardappel

De inspecteurs van Houwers Groep doen deze zomer verslag van hun bezoeken aan diverse soorten bedrijven. Ondernemers delen hun tips & tricks op het gebied van voedselveiligheid en coronamaatregelen. Deze editie: 5 vragen aan inspecteur Jacco Calf. Hij ging langs bij de Frietboutique in Diemen.

Waar is de inspectie uitgevoerd?

“De inspectie is uitgevoerd bij de productielocatie van de Frietboutique in Diemen. Naast deze locatie heeft de Frietboutique 2 eigen winkels (Amsterdam en Rotterdam). Vanuit de productielocatie wordt er verse friet gemaakt voor andere horecabedrijven. De inspectie is uitgevoerd samen met Leanne La Grange, manager van deze locatie.”

Hoe wordt de voedselveiligheid geborgd?

“Het is een groeiend bedrijf, waar jaarlijks stapsgewijs stappen worden gezet op het gebied van voedselveiligheid.  Zo is er vorig jaar geïnvesteerd in een blast chiller om het terugkoelproces beter te borgen.”

Welke extra maatregelen neemt de ondernemer in de zomer?

De auto van Frietboutique, herkenbaar voor menig frietliefhebber

“Door de beperkte omvang van de bedrijfsruimte, loopt bij warm weer de temperatuur in de productieruimte op. Daarom wordt er deze tropische periode in de nacht gewerkt. Er wordt in shifts gewerkt, tussen 18.00 en 9.00 uur.”

Omschrijf de inspectie eens in één zin?

“Bij de Frietboutique word ik altijd gastvrij ontvangen en de inspecties staan altijd in het teken van verbetering.”

Welke tip kun je naar aanleiding van dit bezoek doorgeven?

“Bij de Frietboutique willen ze altijd de beste friet leveren. Ze zijn er altijd op zoek naar de beste aardappel. Blijf zo gefocust op kwaliteit! Kwaliteit verloochent zich niet.”