Geldigheid van uw certificaat

Nood breekt wet in deze tijd van crisis. Volksgezondheid stond en staat voorop in deze zeer uitzonderlijke situatie.

We volgen nauwgezet de richtlijnen van de overheid en het RIVM. Op basis hiervan is ons HG-Coronaprotocol opgesteld. Het is een dynamisch protocol dat afhankelijk van de gewijzigde restricties na iedere persconferentie wordt aangepast. Zie ook onze coronapagina op HouwersGroep.nl

Werkzaamheden in de voedselketen zoals bij bakkerijen en supermarkten zijn van cruciaal belang. Dit betekent dat deze bedrijven door mogen en door blijven draaien. In deze bevreemdende situatie voor u en uw medewerkers blijft een goede hygiëne en voedselveiligheid van belang.

In deze overtuiging is in afgelopen maanden gebleken dat in overleg met de opdrachtgever de inspectiewerkzaamheden voor de brood- en banketbakkerijen en Retail hervat konden worden. Al onze relaties waarvan de geldigheid van het certificaat verloopt hebben bericht van ons gehad omtrent de gevolgen van corona.

Vanuit de Raad voor Accreditatie (RVA) zijn er voorschriften ‘buitengewone periode’ aanwezig en gepubliceerd, hierin wordt expliciet aangegeven dat een uitstelperiode van maximaal 6 maanden voor het uitvoeren van de inspectie en het verstrekken van het certificaat met dezelfde periode verlengd mag worden. Dus wat dat betreft geen zorgen voor het ongeldig zijn van uw certificaat.

In de komende maanden vervallen steeds meer restricties voor de verpleeghuizen en horeca, mocht dit zo zijn, dan nemen we tijdig contact op voor het plannen van de inspectiedatum. Juist nu helpen inspecties om de nieuwe normaal weer als gewoon te zien.