COVID-inspecties

Samenwerking Mérieux NutriSciences met de Houwers Groep voor COVID-inspecties

Mérieux NutriSciences en inspectiebedrijf Houwers Groep slaan de handen ineen. Houwers Groep gaat met een speciale COVID-inspectie bedrijven helpen aan het optimaal volgen van hun coronaprotocollen. Mérieux NutriSciences kan aansluitend een COVID-test doen. Hiermee hopen beide bedrijven ondernemers houvast te bieden in een voor velen onzekere tijd.

“We bevinden ons in een nieuwe werkelijkheid”, vertelt directeur Toos Houwers over het ontstaan van deze nieuwe service. “Samen moeten we terug zien te gaan naar de situatie van vóór deze coronacrisis. Terug naar normaal. We zien veel onzekerheid bij ondernemers. Door de vele protocollen, regionale verordeningen en lokale regelgeving is het soms moeilijk om te bepalen wát nu precies wel en niet mag. Wij willen die ondernemers duidelijkheid bieden. Wat gaat er goed, en wat kan er beter?”

Geen paniek

Voor alle Nederlanders en daarmee ook alle ondernemers in food, gelden vier basisregels vanuit het RIVM. Dat zijn afstand houden, handen wassen, thuisblijven wanneer je ziek bent en drukte vermijden. “Geen reden tot paniek”, stelt Houwers. “Als het goed is volgt elke ondernemer en elke medewerker die eerste drie regels al op, omdat dit de basis is van iedere hygiënecode.”

Checklist

Houwers Groep vult tijdens de COVID-inspectie deze basis(voor)waarden aan tot 25 punten, die voor ieder bedrijf specifiek wordt opgesteld. Op basis van het eigen bedrijfsprotocol, de regionale en lokale verordeningen én de brancheprotocollen. Zo wordt er onder meer gekeken naar signing richting de consument. Aan de hand van die checklist beoordeelt onze inspecteur of een bedrijf ‘coronaproof’ kan worden verklaard. Natuurlijk worden ondernemers die goed scoren, beloond met een ‘coronacertificaat’.”

COVID-test  Merieux NutriSciences

Ondernemers die dat willen, kunnen de COVID-inspectie uitbreiden met een laboratoriumtest. Een oppervlak wordt afgenomen met een swab en deze wordt naar een laboratorium van Mérieux NutriSciences gestuurd. Binnen een aantal dagen krijgt de ondernemer bericht over de eventuele aanwezigheid van het nieuwe coronavirus in zijn bedrijf.

Toos Houwers besluit: “We denken samen een mooi totaal pakket te kunnen leveren om mensen houvast te geven in ‘het nieuwe normaal’.”

Over Houwers Groep

Houwers Groep is een gerenommeerd bedrijf dat onafhankelijk, onpartijdig en op deskundige wijze inspecties uitvoert in de retail, fastfood en care sector. Een COVID-inspectie heb je al vanaf 180 euro. Meer informatie op www.houwersgroep.nl.

Toos Houwers

verkoop@houwersgroep.nl
0345-511903