Slagerij Beerens: bij groen licht naar binnen

‘Advies voor veilig barbecueën bij de mensen thuis’

De inspecteurs van Houwers Groep doen verslag van hun bezoeken aan diverse soorten bedrijven. Ondernemers delen hun tips & tricks op het gebied van voedselveiligheid en coronamaatregelen. Deze editie: 5 vragen aan inspecteur Manolito Willems. Hij verzorgde een inspectie bij Slagerij & traiteur Beerens in Eindhoven.

Waar is de inspectie uitgevoerd?

“Bij Slagerij & Traiteur Beerens, aan de Kruisstraat in Eindhoven. Theo Beerens is de ondernemer.”

Welke coronamaatregelen heeft de ondernemer genomen?

  • Bij de ingang staat een stoplicht. Wanneer er zes personen in de winkel zijn, staat het verkeerslicht op rood. Dan wacht je buiten tot het weer op groen springt. Dat gebeurt zodra een klant de winkel via de uitgang verlaat.
  • Bij binnenkomst desinfecteren klanten hun handen bij een elektronische desinfectiepomp. Er is dus geen handcontact met de pomp.
  • Ook bij het verlaten van de zaak is er gelegenheid de handen te desinfecteren.
  • De slagerij doet ook aan bezorgen. Bij barbecuebestellingen wordt boven een bepaald aantal personen meer bbq’s uitgegeven. Zo voorkomt de slager dat de mensen thuis niet op een kluitje staan.
  • Nog een extraatje bij een bbq-bestelling zijn wegwerphandschoenen. Het advies is om tijdens het barbecueën één persoon achter het buffet te zetten die het eten opschept voor de overige gasten. Dit alles is niet de verantwoordelijkheid van de ondernemer. Maar hij neemt initiatief, denkt én beweegt mee.

Hoe reageren klanten hierop?

“Erg goed. Niemand doet moeilijk en mensen vinden het niet erg om bij drukte buiten in de rij te wachten.”

Hoe wordt de voedselveiligheid geborgd?

“Zoals gezegd zijn er voldoende mogelijkheden om de handen te desinfecteren. Onderlinge afstand tussen medewerkers is voldoende, en materialen zoals handschoenen zijn voldoende aanwezig. Ook worden deze op de juiste manier gebruikt.”

Hoe wordt er gereageerd op jouw bezoek?

“Goed. De protocollen zijn vooraf doorgenomen en in het overleg houden we ons aan alle punten. De ondernemer is goed met zijn vak bezig en doet – met zijn team- wat hij moet doen.”

(foto van de website SlagerijBeerens.nl