Voedselveiligheid krijgt prioriteit bij Bakkerij van den Bemd

‘Vreemde ogen dwingen’

De inspecteurs van Houwers Groep doen verslag van hun bezoeken aan diverse soorten bedrijven en instellingen. Ondernemers delen hun tips & tricks op het gebied van voedselveiligheid en coronamaatregelen. Deze editie: een paar vragen aan inspecteur Pieter Heuvelmans. Hij verzorgde een inspectie bij Bakkerij van den Bemd.

Waar is de inspectie uitgevoerd?

“Bij Bakkerij van den Bemd in Roosendaal. Ik werd ontvangen door Pluis van den Bemd. Samen met Guust vormt zij de directie van dit oudste bedrijf van Roosendaal.”

Een toelichting op de manier van werken…

Looproute in de winkel van Bakkerij van den Bemd.

“Bakkerij van den Bemd werkt samen met Kolijn Bakkerijadvies. Dit adviesbureau ondersteunt en begeleidt het bedrijf bij het opvolgen van de juiste regelgeving. Ook helpt Kolijn bij het toepassen van een zorgvuldige hygiëne in de bakkerij en winkel. Het inschakelen van een externe partij zorgt ervoor dat medewerkers instructies beter uitvoeren. ‘Vreemde ogen dwingen’.”

De inspectie in het kort…

“Deze ondernemers willen hun professionaliteit uitdragen. Dat ze serieus omgaan met voedselveiligheid, krijgt prioriteit. Dat zie je aan het belang dat zij hechten aan een certificaat. Daarnaast willen ze alle processen rondom voedselveiligheid geborgd hebben. En hun medewerkers alert houden.”

Jouw conclusie:

“Het is altijd fijn om via een prettige samenwerking te horen welke zaken op orde zijn en welke onderdelen nog aandacht behoeven.”