KENNISMAKEN MET JEROEN PLUGGE

Mijn naam is Jeroen Plugge, 44 jaar. Samen met mijn partner Esther Lunshof en mijn 2 prachtige kinderen, Krijn van 8 jaar en Sarah van 2 jaar, wonen wij in Den Haag. Het Haagsche, waar ik in een ver verleden in de horeca begon als afwasser en zo mijn carrière startte. Van lunchkok op de Grote Markt tot chef-kok van een eigen restaurant ‘Bisʼ. Het werken in de keuken heeft mij een prachtige tijd bezorgd die ik niet snel zal vergeten, een zwaar maar mooi beroep.

In mijn carrière ben ik dus continue bezig geweest met voedselveiligheid en het waarborgen van de HACCP regels. Voedselveiligheid en hygiëne staan bij mij hoog in het vaandel en ik ben altijd zeer gedreven en gemotiveerd geweest om de juiste balans te vinden tussen het koken en het schoon en georganiseerd houden van de diverse keukens waarin ik heb gewerkt. In mijn beleving is de basis van een goede keuken de hygiëne.

Na ruim 20 jaar werd het tijd voor iets anders. De avonden weg, de fysieke arbeid, het gezinsleven en het gevoel iets meer te kunnen bijdragen, deed mij besluiten om de horeca te verlaten. Ik vond het wel zonde van al die jaren ervaring om iets compleet anders te gaan doen en dus startte ik mijn zoektocht naar een baan waar mijn ervaring van pas kon komen. Ik was op zoek naar een betere balans in werk en privé. Ik zag de vacature van Inspecteur Voedselveiligheid bij de Houwers Groep en dacht meteen: dit past perfect bij mij. Een sollicitatie volgde.

De Houwers Groep spreekt mij erg aan vanwege het feit dat zij een adviserende rol hebben naar hun klanten. Het menselijke aspect wordt door de Houwers Groep niet uit het oog verloren. Regels zijn er om nageleefd te worden maar er moet ook gewerkt worden. De Houwers Groep komt op mij zeer professioneel over en heeft mij de kans geboden om mijzelf verder te ontwikkelen.

Na een sollicitatie procedure van een aantal weken werd ik aangenomen en begon ik 1 december 2018 aan mijn nieuwe uitdaging als Inspecteur Voedselveiligheid bij de Houwers Groep.

Na te zijn ingewerkt door Bianca, Kurt en Pieter – waarvoor veel dank – mocht ik alleen op pad. Ik geniet van mijn baan en heb het gevoel dat ik iets kan betekenen voor de klanten van de Houwers Groep. Het werken als Inspecteur Voedselveiligheid heeft mij al op bijzondere plaatsen gebracht waar je normaal gesproken niet zo snel komt. En ik heb een aantal mooie events bezocht. Inmiddels heb ik mijn 1e kwalificatie op zak en neem ik deel aan een cursus microbiologie. Door iedere maand een teamoverleg bij te wonen en iedere week een terugkoppeling van onze technische managers te krijgen, groeit mijn kennis en ontwikkel ik mij steeds meer.