GAAT UW IJSSALON VOOR CERTIFICERING?

Het ijsseizoen is weer volop in gang en we hebben al een aantal prachtige dagen achter de rug. Vele van jullie hebben één van onze inspecteurs al over de vloer gehad, een aantal kunnen deze op korte termijn verwachten. Gaat uw bedrijf voor certificering, dan kunnen we u melden dat vanaf deze week de eerste certificaten al verstrekt worden. Zit die van uw ijssalon er nog niet bij, dan kan dat o.a. komen doordat de verbeterpunten uit het laatste inspectierapport nog niet gereed zijn gemeld.

Hoe kunt u zelf de status van uw verbeterpunten controleren?

De verbeterpunten kunt u digitaal inzien via ons intranet. Login met uw gebruikersnaam en wachtwoord, ga vervolgens naar het rapportoverzicht. Er zijn twee mogelijkheden

  • U heeft de verbeterpunten al gereed gemeld

U ziet bij het inspectierapport onder de kolom ‘Ondernomen acties’ de melding:
Gereed (dd-mm-2019)

U kunt dan het certificaat verwachten nadat de laatste inspectie is geweest en de verbeteracties akkoord. Zijn bevonden door de inspecteur.

  • U heeft de verbeterpunten NIET gereed gemeld

U ziet bij het inspectierapport onder de kolom ‘Ondernomen acties’ de link ‘Bewerk ondernomen acties’. Klik hierop en u ziet een overzicht met verbeterpunten. In élk leeg veld noteert u de genomen actie, waarna u deze gereed meld met de button ‘Alle verbeterpunten gereed melden’. De inspecteur ontvangt automatisch een bericht en zal de ondernomen acties beoordelen en terugkoppelen.

Zijn uw acties als voldoende beoordeeld, dan heeft u bij een groene score het certificaat verdiend. Het certificaat blijft een mooi middel om aan uw klanten te laten zien dat u de voedselveiligheid net zo serieus neemt als de smaak van uw heerlijk ijs!

Voor vragen, niet schromen en neem contact met ons op, wij zijn u graag van dienst!