Groen resultaat behaald? Behoud ‘m met dagelijkse routine

Heeft u na een inspectie een groene beoordeling behaald? Hartstikke fijn! We zien steeds vaker foto’s terug van het moment dat ‘De Sticker’ op het raam wordt geplakt. Nu u deze groene status in bezit heeft, staat u voor de volgende uitdaging. Namelijk deze beoordeling behouden!

Blijf de processen bewaken

Uw bedrijf en uw medewerkers voldoen aan de basisvoorwaarden en processen. Daarom heeft u het felbegeerde HACCP-certificaat verdiend. Blijf de processen bewaken en blijf uw medewerkers stimuleren. Want als er iets niet in orde is, dan wilt u niet dat dit leidt tot een aangepaste beoordeling.

De draad weer oppakken

Waarom we dit zeggen? In de praktijk zien we regelmatig dat ondernemers en medewerkers vervallen in oude gewoonten en patronen. De voedselveiligheid wordt niet langer optimaal beheerst. Met als mogelijk gevolg: een oranje score. We geven toe: het is soms lastig om elke dag met dezelfde toewijding alle taken uit te voeren. Met name wanneer u al heel lang niet uw bedrijf heeft kunnen runnen zoals u wilt. Bedrijven in de horeca, zoals restaurants, pakken de draad na maandenlange sluiting weer op. Zorgt u, naast alle voorbereidingen op een mooie zomer, ervoor dat u de voedselveiligheid niet vergeet?

Zorg voor dagelijkse routine

Maak van de stappen in de hygiënecode uw dagelijkse routine. Zodat u zich, wanneer uw horecabedrijf eenmaal weer op volle toeren draait, in ieder geval geen zorgen hoeft te maken over de groene status. Wilt u er zeker van zijn dat alles volgens de protocollen verloopt, schakel ons dan preventief in. Dat kan via een telefoontje naar ons hoofdkantoor, of via het contactformulier.