Eindelijk het terras weer open: bent u goed voorbereid?

Een kleine zucht van verlichting, met name voor de horeca. De dag na Koningsdag mogen de terrassen open. Beperkt, dus nog geen vrijdagmiddagborrel(hapje). Maar het begin is er.

Wij passen ons protocol aan op de komende versoepelingen. Daarin nemen we de terrasopening uiteraard mee. Wat mag nu wel en wat niet? Moeten gasten echt te allen tijde buiten blijven? Binnen betalen, de jas ophangen en naar het toilet gaan mág. Maar wel met een mondkapje voor.

Na ruim 6 maanden weer open

Versoepeling betekent voor de horeca ook een ontzettende verandering. Na maandenlange (6 maanden 19 dagen) sluiting, mag u nu weer gasten ontvangen. Heeft u alles op orde? Weet u nog welke vragen u moet stellen voor de gezondheidscheck? Hoe zit het ook alweer: 2 gasten aan één tafel, uitzondering voor huishoudens? Is er voldoende ruimte tussen de tafels? Kunt u 50 gasten tegelijk kwijt, of kan de gemeente hier wellicht bij helpen? Onze inspecteurs helpen u graag bij de voorbereidingen.

Bekijk hier alle regels die gelden op het terras

Winkels open zonder reservering

Het gevoel van vrijheid komt langzaam terug. Weer even naar een kledingzaak om te shoppen. Zonder dat iemand de tijd bijhoudt. Vanaf 28 april mogen niet-essentiële winkels weer ‘gewoon’ open. Uiteraard gelden er nog veel voorwaarden om een winkelbezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Bekijk hier alle voorwaarden voor winkelopening