De NVWA komt langs. Hoe voorkom ik verscherpt toezicht?

Voorkom VETO met een ondersteuningsbezoek

Als ondernemer in de foodbranche weet u hoe belangrijk een voedselveilige werkomgeving is. U handelt volgens de hygiënecode en uw personeel is goed op de hoogte. Dan krijgt u bezoek van de NVWA. Uit de inspectie blijkt dat er verbeterpunten zijn. U begint te twijfelen: doe ik alles wat ik doe wel écht goed? Met Houwers Groep bent u goed voorbereid op een volgend bezoek van de inspectie. Samen met u zetten we de puntjes op de i.

Een inspectie van de NVWA kan allerlei aanleidingen hebben. Ze hebben vragen over een specifiek product, over houdbaarheid, allergeneninformatie, etikettering of over het bedrijfsproces. Als tijdens een inspectie blijkt dat u als ondernemer niet voor elk punt een groen vinkje kunt zetten, dan wilt u daar zo snel mogelijk iets aan doen. U investeert in betere apparatuur, u voorziet producten van de juiste etiketinformatie en u bent kritischer over de bewaartemperatuur. En u belt met Houwers Groep.

Verbetering en begeleiding

Binnen enkele dagen zit u met onze adviseur om tafel. Samen kijkt u naar de doorgevoerde verbeterpunten. Wat kan er beter, waar heeft u behoefte aan begeleiding? Dat kan zijn op het gebied van allergenenmanagement, bewaartermijnen of temperatuurbeheersing. Zeg maar gerust: elk proces waar voedselveiligheid en hygiëne een rol spelen.

Voorkom VETO

Op informele wijze behandelen we de punten die de NVWA aankaart. Ons doel: voorkomen dat de NVWA verscherpt toezicht (VETO) inzet. Dat kan namelijk de actie zijn bij een volgend NVWA-bezoek, wanneer verbetering uitblijft. Desgewenst volgen na dit ondersteuningsbezoek inspectiebezoeken van Houwers Groep, waardoor u zeker blijft van de juiste werkwijze.

Zeker zijn van goede inspectieresultaten? Vraag dan een ondersteuningsbezoek aan via ons contactformulier.