Derdekanaal openen tijdens de lockdown? Zorg dat je veilig zit

Nu de horeca nog langer de deuren dicht moet houden, zien steeds meer ondernemers kansen in het verkopen van maaltijden via het derdekanaal. Een samenwerking met de (lokale) supermarkt is natuurlijk een creatieve oplossing en wellicht een gat in de markt. Maar vergeet je de voedselveiligheid niet? Check of je HACCP-certificaten nog up to date zijn. Want toezicht gaat gewoon door, ook in coronatijd.

Houwers Groep is een van de controlerende instanties als het gaat om een veilige voedselketen. Onze taak is om er te allen tijde voor te zorgen dat de voedselveiligheid bij onze klanten geborgd is. Deze verantwoordelijkheid is ons gegeven door de NVWA en de Raad van Accreditatie. Dus ook wij worden gecontroleerd op een correcte controle.

Samen voedselketen borgen, Actielijst aflopende HACCP-certificaten

Van de bedrijven die onder de zelfcontrole vallen, houden we bij wanneer certificaten verlopen. Bedrijven waarvan de conformiteitsverklaring (HACCP-certificaat) binnenkort verloopt, staan op de zogeheten Actielijst Aflopende HACCP-certificaten. Voorheen werd dit de calamiteitenlijst genoemd. Omdat de coronasituatie al lang niet meer een calamiteit te noemen is, geven we de deze lijst met ‘spoedgevallen’ een meer pro-actieve titel.

Met bedrijven die op deze lijst staan, nemen we contact op voor een afspraak. Na een inspectie met goed resultaat ontvangt u een conformiteitsverklaring. Wat inhoudt dat de voedselveiligheid geborgd is en u met een gerust hart kunt investeren in de creativiteit die in deze periode zo van u gevraagd wordt.

Snel verlenging nodig? Volg deze stappen

Bent u van plan om op korte termijn producten of maaltijden te distribueren? Dan zijn dit de stappen die u doorloopt.

  1. Controleer of uw HACCP-certificaat nog geldig is
  2. Zo niet, bel ons direct (0345 511 903) of mail naar verkoop@houwersgroep.nl
  3. Een inspecteur komt zo snel mogelijk langs voor een toetsing. Natuurlijk worden de RIVM-richtlijnen in acht genomen.
  4. Bij goed resultaat, ontvangt u een conformiteitsverklaring.

Creatief ondernemerschap moedigen we van harte aan. Maar blijf altijd de voedselveiligheid in acht houden. Houwers Groep is er om u te informeren over het belang van toezicht en het tijdig continueren van uw conformiteitsverklaring.