Mooie resultaten voor hecht team Sensire Sydehem

‘Aanspreken op verantwoordelijkheden brengt team naar hoger level’

De inspecteurs van Houwers Groep doen verslag van hun bezoeken aan diverse soorten bedrijven en instellingen. Ondernemers delen hun tips & tricks op het gebied van voedselveiligheid en coronamaatregelen. Deze editie: een paar vragen aan inspecteur Marieke van der Bas. Zij verzorgde een inspectie bij verpleeghuis en verzorgingshuis Sensire Sydehem in Zeddam.

Waar is de inspectie uitgevoerd?

“Bij Sensire Sydehem in Zeddam. Dit is een verpleeghuis en verzorgingshuis.”

Een toelichting op de manier van werken…

Foto’s van Sensire Sydehem

“Bij dit verpleeghuis is geen receptie. Je komt direct binnen in een gezellige ontmoetingsruimte, waar de bewoners en personeel koffie en thee kunnen drinken. Er staat een inschrijfzuil en desinfectiemiddel bij de entree. Daarna kun je aanbellen bij de betreffende woongroep.”

De inspectie in het kort…

“Dit is één van de zorginstellingen waar ik heel graag kom. De sfeer is er heel gemoedelijk, de bewoners ogen erg tevreden en blij. De medewerkers staan me graag te woord. Ook stellen ze vragen en staan ze open voor advies.”

Hoe ervaren de medewerkers dit jaar tot nu toe?

“Het personeel ervaart hogere werkdruk. Er zijn meer zieken en het takenpakket is breder. Voor de bewoners waren de maatregelen van de eerste coronagolf er naar. Het gemis van familie was groot. Gelukkig is het met de tweede golf heel anders. Familieleden mogen beperkt naar binnen. Verder gaat alles gewoon door.”

Hoe wordt de voedselveiligheid geborgd?

“Er staat een hecht vast team op elke woongroep en er is weinig verloop. Iedereen heeft al eens een training voedselveiligheid gehad. Omdat iedereen de voedselveiligheid erg belangrijk vindt, spreekt men elkaar aan als er dingen niet goed gaan. Aan het resultaat kun je dat ook merken ik heb vandaag heel mooie scores kunnen uitdelen!”

Kun je een tip geven naar aanleiding van dit bezoek?

“Het is mooi om te zien dat het team zich echt volledig inzet voor een optimale woonsfeer voor alle bewoners. Het elkaar durven aanspreken op verantwoordelijkheden en de acceptatie van de ontvanger daarvan, brengt hen naar een hoger level. Ik vind het heel knap dat je als team zo’n werksfeer kunt creëren.”