IJsvrij? Zo bereidt u zich als ijsbereider goed voor

We bevinden ons in een ijskoude week. Veel ijssalons die jaarrond open zijn, maken nu een uitzondering en hebben ‘ijsvrij’. In maart start voor de meeste ondernemers het ambachtelijke ijsseizoen. Met nog 3 weken te gaan zijn de voorbereidingen in volle gang.

Na een veelbewogen jaar kunnen we niet wachten om de deuren weer open te gooien. Hóe ver die deuren precies open mogen, horen we hopelijk snel. We helpen u graag voorbereid te zijn op elke situatie. Of het nu om take away of om een echt ijssalonbezoek gaat. De ijskeuken gaat hoe dan ook open, dát is een ding dat zeker is.

Alvast enkele tips van Houwers Groep:

  • Kunt u volgens de richtlijnen van het RIVM alle werkzaamheden uitvoeren? En de veiligheid van uw klanten garanderen? Houd de berichtgeving in de gaten en check rijksoverheid.nl en het coronaprotocol voor ijssalons, te vinden via www.ambachtelijkijscentrum.nl.
  • De nieuwe Hygiënecode voor de ambachtelijke ijsbereiding is in maart 2020 gepubliceerd. Is alle kennis binnen uw bedrijf nog up-to-date? Een bijspijkercursus is zo geregeld met onze e-learning Voedselveiligheid Ambachtelijke IJsbereiding en de e-learning Allergenen.
  • Zijn de machines en koelingen grondig getest en geschrobd? Check dit tijdig voor de opening, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
  • Zijn de verbeterpunten uit vorige inspectie(s) opgepakt? Bij vragen, neem contact met ons op.

Nog even sparren met één van onze inspecteurs? Dat kan natuurlijk altijd! Neem gerust contact op met ons via telefoonnummer (0345) 511 903 of mail naar info@houwersgroep.nl.